Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Pomoč

POMOČ PRI NAKUPU

Spletna trgovina z moto akumulatorji je zasnovana tako, da si vsak uporabnik najde ustrezen akumulator za svojo uporabo.

V ta nemen lahko uporabljate glavni iskalnik, ki v treh korakih poišče ustrezen akumulator za vašo aplikacijo. V pomoč je še pomožni iskalnik, kjer lahko iščemo akumulator po dimenziji, oznaki ali pa preprosto pogledamo tabelo vseh akumulatorjev. Povezave pod slikami aplikacij pa nam odprejo nabor vseh proizvajalcev in modelov določene aplikacije. Npr. ko kliknemo sliko motorja se nam pokaže seznam vseh proizvajalcev motorjev ter njihovi modeli.

V primerih, ko ne najdete ustreznega akumulatorja, prosimo da nam pošljete povpraševanje ali pa nas enostavno pokličite in z veseljem Vam bomo pomagali najti ustrezen akumulator za vašega ljubljenčka.

POZOR!
Kljub nenehnemu posodabljanju iskalnih kriterijev, je še vedno možno, da vam iskalnik ponudi napačen akumulator. Za čim večjo zanesljivost ustreznega naročanja je zaželjeno, da se primerjajo dimenzije z starim akumulatorjem. Za večino motorjev, kot tudi za ostale aplikacije velja, da je ustrezen le en tip tehnologije akumulatorja (z tekočim elektrolitom, AGM, gel), ker se le ti medseboj dimenzijsko izključujejo.

 

PRIPRAVA AKUMULATORJA

Pri aktivaciji (pripravi) akumulatorja, vedno upoštevajte priložena navodila, posebno pozornost namenite priporočenemu času mirovanja po aktivaciji. Po aktivaciji akumulator doseže cca 80% zmogljivosti in dodatno polnjenje ni potrebno. Akumulatorja nikoli ne aktivirajte v vozilu, polita kislina lahko povzroči večje poškodbe. Prazno posodo za kislino oddate med odpadke iz plastike.

 

Standardni akumulatorji z vzdrževanjem

Naslednji koraki opisujejo postopek aktivacije (pripravi) standardnega akumulatorja z vzdrževanjem:

1) Odstranite čep na ventilu za prezračevanje (rdeč čep), in ga zavržite. Čepa ne nameščajte nazaj na ventil za odplinjevanje , ko je akumulator aktiviran.

2) Odstranite pokrovčke na vrhu akumulatorja.

3) Natočite elektrolit do zgornjega nivoja akumulatorja (upper level). Nikdar ne uporabljajte vode ali kakšne druge tekočine za aktivacijo akumulatorja.

4) Pustite akumulator mirovati vsaj 1 uro po aktivaciji. Med tem časom nežno pretresite akumulator, da se sprostijo zračni mehurčki. Če je nivo elektrolita upadel, v akumulator zopet dolijte elektrolit do zgornjega nivoja (upper level).

5) Akumulator zaprite z pokrovčki. Pokrovčke pritrdite nežno z roko.

6) če se vam je pri aktivaciji polil elektrolit, akumulator očistite z vodo in obrišite z suho krpo.

 

Hermetično zaprti akumulatorji brez vzdrževanja - AGM

Nekateri AGM akumulatorji so tovarniško že aktivirani, zaprti in napolnjeni. Ostali AGM akumulatorji imajo priloženo kartušo z elektrolitom, ki je namenjena le konkretnemu akumulatorju. Za aktivacijo teh akumulatorje upoštevamo naslednja navodila:

1) Elektrolit vzamemo iz varnostne vrečke in odstranimo pokrovčke. POMEMBNO: pokrovčkov ne zavržemo saj jih bomo potrebovali še kasneje. Ne poskušajte ločevati posamezne celice z elektrolitom.

2) Odstranite trak folije, ki poteke čez celice akumulatorja.

3) Kartušo z elektrolitom obrnemo za 180° in jo nataknemo na celice akumulatorja, kartušo pritisnite na celice akumulatorja tako da se predrejo pokrovčki na kartuši ter začne elektrolit teči v akumulator. Zagotovite, da bo kartuša med procesom vedno pokončno.

4) Zagotovite da isteče v akumulator ves elektrolit iz kartuše. Če se postopek ustavi si pomagamo tako, da kartušo na rahlo udarjamo in tako sprostimo zrak. Kartuše ne odstranimo dokler ni povsem prazna.

5) Ko odstranimo prazno kartušo, pustimo akumulator mirovati približno 1 uro, da se elektrolit vpije v celice.

6) Pokrovček pritisnemo trdno na celice akumulatorja. Pokrovček se mora čim bolj izravnati z površino akumulatorja. Ne tolcite po pokrovčku z kladivom ali podobnimi predmeti.

NE POZABITE!
Za razliko od klasičnih akumulatorjev, zapečatene baterije AGM ne zahtevajo kontrole nivoja elektrolita. Nikoli ne odpirajte pokrova akumulatorja, ker lahko to povzroči poškodbe in škodo.

 

Ogled videoposnetka - Priprava akumulatorja:

Copyright © 2020 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.