Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Zaseden vikend, smer je določena za drugi dan velike nagrade Aragona

Zaseden vikend, smer je določena za drugi dan velike nagrade Aragona

Objavljeno: 24.10.2020

Motociklista LIQUI MOLY Intact GP Tom Lüthi in Marcel Schrötter sta začela drugi teden v MotorLand Aragon in v petek končala na 16. oziroma 18. mestu.

Deževnemu četrtku je sledil sončen petek, prvi dan treninga za Veliko nagrado LIQUI MOLY province Teruel, ki pokriva južni del aragonske regije.

 

Na motocikih LIQUI MOLY Intact GP sta bili v petek spremenjeni nastavitvi . Poleg tega je ekipam Moto2 v drugem tednu na MotorLandu na voljo nova mehka Dunlopova zadnja pnevmatika, ki sta jo oba dirkača preizkusila popoldne in naredila korake naprej z boljšim občutkom, zlasti zaradi povečanega nivoja oprijema. Žal je dirko dvakrat prekinila rdeča zastava, ki pa ni pomagala razjasniti vseh vprašanj.

Tom Lüthi je popoldne zasedel 15. mesto, kar je pomenilo 16. mesto na lestvici dneva, saj je Augusto Fernandez v orostem treningu za zdaj že zagotovil svojo vstopnico za druge kvalifikacije. To je privedlo tudi do tega, da je Marcel Schrötter zdrsnil s 17. mesta v prostem treningu na 18. mesto.

 

PROSTI TRENING 1:
1. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'52.623
2. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'52.757 (+0.134)
3. Fabio DI GIANNANTONIO / ITA / SPEED UP - 1'52.988 (+0.365)
15. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'53.555 (+0.932)
22. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'53.873 (+1.250)


PROSTI TRENING 2:
1. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'51.920
2. Jorge NAVARRO / SPA / SPEED UP - 1'51.978 (+0.058)
3. Hector GARZO / SPA / KALEX - 1'52.180 (+0.260)
15. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'52.782 (+0.862)
17. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'52.888 (+0.968)

 

 

Tom Lüthi

P16 - 1'52.782 (+0.862)

 

"Danes smo res veliko preizkušali. Moja ekipa je na kolesu opravila dosti sprememb, žal pa danes zjutraj sploh nisem imel nobene hitrosti. Velik korak je prišel popoldan, saj je mehka zadnja pnevmatika, ki jo imamo na voljo konec tedna, zelo pomagala. Na žalost to ne traja dolgo in tako so se naše težave vrnile. Že nekaj časa se pogovarjam s svojo ekipo in mislimo, da gremo v dobro smer. Čaka nas še veliko dela, vendar upamo, da bomo lahko naredili potrebne korake za jutri. "

 

Marcel Schrötter

P18 - 1'52.888 (+0.968)

 

"V bistvu smo danes preizkusili povsem drugačno nastavitev motocikla, ker je bilo jasno, da moramo preizkusiti vse. Običajno čez vikend preizkušamo majhne spremembe, a  ugotovili smo, da nismo naredili nobenih korakov naprej. Zaključek je bil, da je potrebno narediti večje spremembe. Trenutno se to sploh ne zdi narobe, vendar smo še vedno prepočasni. Ta konec tedna imamo novo mehko zadnjo pnevmatiko, ki mi je zelo všeč. Takoj mi je dala boljši občutek in morda bi lahko izboljšal še dve ali tri desetinke. Vsaj to je bila smer, kjer lahko mirne vesti trdim, da se motocikel bolje obnaša. Imamo pa na voljo le nekaj pnevmatik, zato jih moramo dobro uporabiti . Opazili smo tudi, da se pnevmatika hitro obrabi. Zato moramo preveriti, ali je primerna za dirko. Tudi jaz sem šel ven z rabljeno tršo pnevmatiko, vendar se je bilo težko vzpenjati po lestvici. , bili smo preprosto prepočasni. Seveda je to depresivno in trenutno pomeni, da  nismo uvrščeni v druge kvalifikacije. Seveda, jutri zjutraj imamo še priložnost in vsi bomo dali vse od sebe. "

 

Michael Thier

 

Vodija ekipe # 12 Tom Lüthi

 

"Od prvega do drugega prostega treninga smo naredili veliko spremembo, da smo rešili težave na vhodu v ovinek in med obračanjem. Na določenih področjih smo našli dober način. Nato smo preizkusili tudi novo mehko pnevmatiko Dunlop. Morali smo ugotoviti, kako je zmogljiva in če bi lahko delovalo na dirkalni razdalji. Ko smo jo uporabili pri drugem in tretjem izhodu, nam je očitno pomagal dodaten oprijem. Z dodatnim oprijemom so naše težave postale manjše. Trenutno pa nismo prepričani, ali bo to možno na dirki. Zaradi rdečih zastavic še ne vemo, kako oceniti obrabljanje, ker zaradi prekinitev nismo uspeli opraviti načrtovanega števila krogov. To bomo pogledali, podrobno opredelili in pripravili načrt za tretji prosti trening. "

Copyright © 2020 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.