Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Schrötter se je uvrstil med prvih 10, in tako dosegel točke v Assenu, Arbolino je žal padel že na začetku dirke

Schrötter se je uvrstil med prvih 10, in tako dosegel točke v Assenu, Arbolino je žal padel že na začetku dirke

Objavljeno: 28.06.2021

Na veliki nagradi Nizozemske  je Marcel Schrötter z devetim mestom dosegel svoj sedmi rezultat s točkami zapored in se v poletni odmor odpravil na šestem mestu svetovnega prvenstva, medtem ko je Tony Arbolino po prvem krogu po pozitivnem Assenskem vikendu žal padel.

 

Potem ko je Marcel Schrötter obetavno začel dirkalni dan TT Assen na tretjem mestu na ogrevanju, so se povečala tudi pričakovanja.

Z zelo dobrim prvim krogom je 28-letnik še okrepil upanje, saj se je zelo kmalu znašel na šestem mestu in blizu  vodilne skupine. Toda ena ali dve napaki pri prestavljanju sta mu povzročili, da je izgubil povezavo in na samem koncu se je z Xavijem Viergejem boril za osmo mesto. Od blizu je sledil Špancu, ki je na koncu ciljno črto prečkal le 0,042 sekunde pred njim.

Deveto mesto je pomenilo osmo od skupno devetih dirk za Veliko nagrado, na katerih je letos med točkami končal Marcel Schrötter. Zahvaljujoč tej doslednosti mu je uspelo ubraniti šesto mesto na svetovnem prvenstvu in še bolj utrditi četrto mesto v ekipnem seštevku ekipe LIQUI MOLY Intact GP.

Za Tonyja Arbolina se je Velika nagrada Nizozemske končala prej, kot je upal. Ambiciozni Italijan je dirko začel iz četrte vrste, a še ni prevozil prvega kroga, ko je malenkost do petega položaja padel. Sprednji del mu je zdrsnil v šestem zavoju in, da bi se izognil nesreči, je šel naravnost v prod, dokler ni moral skočiti s kolesa, da ne bi udaril v steno.  Kljub temu novinec Moto2 od Assena v poletne počitnice vzame veliko pozitivnih lekcij.

Zdaj ima dvojica LIQUI MOLY Intact GP pet tednov časa, da zbere novo energijo in se nato dobro pripravi na vrnitev v boj za svetovno prvenstvo v polni moči od 6. do 8. avgusta na prvem od dveh dogodkov v Spielbergu.

Dirka:
1. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX
2. Remy GARDNER / AUS / Ajo KALEX
3. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX
9. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX
nc Tony ARBOLINO / ITA / KALEX


Ogrevanje:
1. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'36.858
2. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'36.896 (+0.038)
3. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'37.018 (+0.160)
18. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX - 1'37.543 (+0.685)


Svetovno prvenstvo lestvica:
1. GARDNER Remy / AUS / 184
2. FERNANDEZ Raul / SPA / 153
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 128
4. LOWES Sam / GBR / 99
5. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 73
6. SCHROTTER Marcel / GER / 66
7. CANET Aron / SPA / 55
8. FERNANDEZ Augusto / SPA / 50
9. VIERGE Xavi / SPA / 50
10. ROBERTS Joe / USA / 50
11. OGURA Ai / JPN / 49
12. NAVARRO Jorge / SPA / 42
13. BENDSNEYDER Bo / NED / 39
14. ARBOLINO Tony / ITA / 30
15. BEAUBIER Cameron / USA / 26

Ekipna lestvica:
1. RED BULL KTM AJO / 337
2. SKY RACING TEAM VR46 / 150
3. ELF MARC VDS RACING TEAM / 149
4. LIQUI MOLY INTACT GP / 96
5. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 83
6. ASPAR TEAM MOTO2 / 77
7. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 65
8. PETRONAS SPRINTA RACING / 61
9. ITALTRANS RACING TEAM / 56
10. +EGO SPEED UP / 46
11. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 43
12. AMERICAN RACING / 42
13. FLEXBOX HP40 / 35
14. MV AGUSTA FORWARD RACING / 10
15. NTS RW RACING GP / 10

Marcel Schrötter

 

P9

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P6 - 66 točk

"Na dirki sem začutil izboljšanje v primerjavi s prejšnjimi dnevi. Iz dirke nismo dobili toliko, kot smo upali, vendar sem imel dober start in spodoben prvi krog. Veliko sem lahko nadoknadil, to je v tem razredu izredno pomembno, ker so vsi tako blizu. Kljub temu nisem zadovoljen z lastnim nastopom. Naredil sem nekaj majhnih napak, ki se mi niso zgodile na zadnjih dirkah. Dvakrat sem skočil iz prve prestave, kar je nadvse moteče, ker sem izgubil veliko časa. Posledično sem izgubil povezavo z tekmovalci v ospredju in moji zasledovalci so se tudi hitro približali od zadaj.  A vseeno smo imeli nekoliko sreče, ker so tudi naši tekmeci delali napake.

Tony Arbolino

NC

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P14 - 30 točk

 

"Bil sem zelo samozavesten, ker sem vedel, da lahko dobro dirkam. Danes zjutraj sem imel na ogrevanju močan tempo, zato sem se počutil, da lahko dobro opravimo svoje delo. Zahvaljujem se svoji ekipi, ki je verjela vame in mi dala tekmovalno kolo. Na žalost sem pri šestem ovinku spremenil smer in izgubil nadzor nad sprednjim delom, ko sem poskušal rešiti nesrečo, sem šel naravnost v prod, kjer sem moral skočiti, da ne bi udaril v steno.  iz Assena se vračamo brez točk, vendar bomo zbranost obdržali tudi v drugi polovici sezone. Moram preveriti roko, ker imam bolečine v mezincu. Kljub temu vem, da lahko dobro opravim delo, še naprej si moramo prizadevati, da bi našli popolno nastavitev. Odmor bomo izkoristili za počitek, priden trening in čim boljšo psihično in fizično pripravljenost. "

Jürgen Lingg

vodija ekipe

"Tony je ta konec tedna dejansko naredil jasen korak naprej, od prvega treninga naprej so se stvari odvijale zelo dobro in tudi na ogrevanju je bil hiter. Veliko je delal in pokazal dober ritem. Skladno s tem je bil super motiviran za dirko, toda na žalost mu je dirko pokvaril trk v prvem krogu. Takšne stvari se lahko zgodijo in najpomembneje je, da se ni poškodoval. Pozitiven razvoj bomo od tu vseeno ponesli v poletni odmor, očitno gre navzgor in če bo nadaljeval tako, bodo prišli tudi rezultati. Za Marcela pa je bilo po drugi strani precej težko in boj se je že začel v petek. Bilo mu je težje, kot je bilo pričakovano. Potem je bil na ogrevanju danes zjutraj spet res hiter, zato smo bili  optimistični glede njegove dirke. V prvem krogu je imel veliko srečo, kajti strmoglavljenje pred njim bi se lahko tudi zanj slabo končalo, a se je lahko izognil in ga je na koncu celo potisnilo naprej. Škoda, da se ni mogel zadržati na tem položaju. Kljub temu gre spet za enomestni rezultat, zdaj je na svetovnem prvenstvu šesti, ekipa pa je na četrtem mestu lestvice tudi pred poletnimi počitnicami in to je povsem sprejemljivo. Zdaj je pomembno, da se vsi le malo sprostijo in drugo polovico sezone začnejo s polno motivacijo. "

Copyright © 2020 - 2022 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.