Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Schrötter in Lüthi se poslavljata od težke sezone 2020

Schrötter in Lüthi se poslavljata od težke sezone 2020

Objavljeno: 23.11.2020

Marcel Schrötter je sezono 2020 zaključil z 12. mestom v portugalskem Grande Premio, medtem ko Tom Lüthi žal ni mogel doseči želenega preboja, preden  zapusti ekipo LIQUI MOLY Intact GP.

 

Danes se je z Veliko nagrado Portugalske v Portimau končala edinstvena sezona. Edinstvena, a tudi intenzivna sezona, ki je potekala le po strogih predpisih v sedanjih časih Corone. Velika HVALA gre organizacijam DORNA ter IRTA in FIM, ki so nam omogočile, da smo opravili 15 dirk Moto2! Velika zahvala gre tudi našim partnerjem, ki so nam kljub negotovostim še naprej stali ob strani.

Kot najhitrejši mož ogrevanja v nedeljo zjutraj se je Marcel Schrötte uvrstil na 12. mesto velike nagrade Portugalske, začel je iz sedme vrste z dobrim štartom. 27-letnik je tako lahko ubranil svoje deveto mesto na svetovnem prvenstvu! Vrhunec sezone je bilo njegovo tretje mesto na VN Avstrije. Bavarec si je zagotovil tri uvrstitve med top pet, in pred tednom dni v Valencii ciljno črto prečkal na četrtem mestu, le nekaj desetink zaostal za zmagovalcem dirke!

 

Z 16. mestom v Algarveju Tom Lüthi na žalost ni dočakal srečnega zaključka svoje dveletne poti z ekipo LIQUI MOLY Intact GP. Lani je Švicar poskrbel za nepozabno sezono 2019, najuspešnejšo doslej za dirkaško ekipo Moto2! Ekipa se mu zahvaljuje za to. Kot tretje svetovno prvenstvo je imel 34-letnik  velika pričakovanja za leto 2020, a po končani predsezoni kot najhitrejši so se med sezono težave le vrstile. Kljub temu se je Tom Lüthi vedno znova boril in med drugim dosegel peto mesto v Avstriji in Franciji. Kot 11. svetovno prvenstvo zdaj zapušča bavarsko moštvo, ki mu želi veliko sreče v prihodnosti!

A četudi je bila sezona 2020 ena najtežjih doslej za LIQUI MOLY Intact GP, sta Marcel Schrötter in Tom Lüthi zagotovila, da je ekipa Moto2 dosegla peto mesto v ekipni razvrstitvi, zahvaljujoč 14 uvrstitrv med top 10, vključno s 5 uvrstitvami med top 5 in enimi stopničkami!

 

Ekipa bo novo poglavje odprla prihodnji teden že z dokončanjem prvega preizkusa sezone 2021 od 26. do 27. novembra v Jerez de la Frontera. V četrtek in petek bo novinec Moto2 Tony Arbolino imel prvo priložnost, da preizkusi svoj nov motocikel Kalex-Machine.

Velika nagrada Portugalske

Dirka:
1. Remy GARDNER / AUS / KALEX
2. Luca MARINI / ITA / KALEX
3. Sam LOWES / GBR / KALEX
12. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX
16. Thomas LUTHI / SWI / KALEX

Ogrevanje:
1. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'43.363
2. Jorge MARTIN / SPA / KALEX - 1'43.471 (+0.108)
3. Luca MARINI / ITA / KALEX - 1'43.493 (+0.130)
19. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'44.523 (+1.160)

Svetovno prvenstvo lestvica:
1. BASTIANINI Enea / ITA / 205
2. MARINI Luca / ITA / 196
3. LOWES Sam / GBR / 196
4. BEZZECCHI Marco / ITA / 184
5. MARTIN Jorge / SPA / 160
6. GARDNER Remy / AUS / 135
7. ROBERTS Joe / USA / 94
8. NAGASHIMA Tetsuta / JPN / 91
9. SCHROTTER Marcel / GER / 81
10. VIERGE Xavi / SPA / 79
11. LUTHI Thomas / SWI / 72
12. BALDASSARRI Lorenzo / ITA / 71
13. FERNANDEZ Augusto / SPA / 71
14. CANET Aron / SPA / 67
15. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 65

Ekipna lestvica:
1. SKY RACING TEAM VR46 / 380
2. EG 0,0 MARC VDS / 267
3. RED BULL KTM AJO / 251
4. ITALTRANS RACING TEAM / 210
5. LIQUI MOLY INTACT GP / 153
6. ONEXOX TKKR SAG TEAM / 135
7. FLEXBOX HP 40 / 134
8. TENNOR AMERICAN RACING / 131
9. BETA TOOLS SPEED UP / 123
10. PETRONAS SPRINTA RACING / 123
11. PULL&BEAR ASPAR TEAM MOTO2 / 88
12. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 37
13. MV AGUSTA FORWARD RACING / 36
14. NTS RW RACING GP / 22
15. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 10

Marcel Schrötter

 

P12

Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P9 - 81 točk

"Poskušal sem kar najbolje izkoristiti to dirko. Danes zjutraj smo bili hitri, tudi če nismo konec tedna našli najboljšega ritma. Vedno so bili dobri sektorji, vendar nisem mogel dosledno držati tempa pri vseh krogih. Promet, zlasti v prvih kvalifikacijah, je oteževal čisto vožnjo po tej novi progi. Prvi ovinki so zelo tesni in ko se prebijamo iz ozadja, res ni lahko. Kljub temu se mi zdi, da sem dirko dobro odpeljal. Če iz te sezone lahko izvlečem nekaj pozitivnega, je to, da sem precej dobro nadzoroval svoje štarte, ne glede na to, od kod sem štartal. Na tej dirki sem se po štartu močno boril proti Navarru, ki je nato vozil tik pred mano, tako da sem skoraj zapeljal iz steze. Posledično sem na žalost spet izgubil štiri ali pet položajev. To je bila sramota, saj bi v nasprotnem primeru morda lahko sledili ritmu, v nadaljevanju sem moral veliko nadoknaditi in veliko tvegati. Moje gume so zelo trpele, zlasti zadaj. Zadnjih sedem ali osem krogov sem res težko držal tempo, ne da bi naredil napake. Dvanajsto mesto na dirki in deveto mesto v svetovnem prvenstvu - žal več ni bilo mogoče. Bila je težka sezona, vendar ne želim razmišljati o tem, kje bi lahko bili, če bi vedno lahko izkoristili ves svoj potencial. Iskreno bi se rad zahvalil vsem vpletenim, celotni ekipi, našim sponzorjem in moji posadki. Bila je izjemno naporna sezona, zato sem zelo hvaležen za vse in upam, da bomo lahko naslednje leto napredovali in dosegli dobre rezultate. "

Tom Lüthi

P16

Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P11 - 72 točk

"Žal smo tudi zadnjo dirko končati brez točk. Na žalost v tej sezoni nismo mogli rešiti svojih težav. Na preizkušnji v Jerezu se je zdelo, da mič ne napredujemo. Zdaj je sezone konec in nimamo več možnosti, da bi delali na njej. Tako za moštvo kot zame gredo stvari sedaj v drugo smer. Resnično škoda, da nismo mogli končati sezone na boljši način. To me res zelo razočara. Še vedno me moti in težko razumem. Bila je slaba sezona, v kateri smo bili na žalost vedno predaleč zadaj. Rad bi to analiziral, razumel in se učil  da bi v bodoče dosegal boljše rezultate. Kljub vsemu sem še vedno motiviran in verjamem, da imam kot dirkač še kaj ponuditi in to želim pokazati tudi v prihodnje. "

Jürgen Lingg

Vodja ekipe

"Bilo je res težko leto. Kljub temu pa se Dorni zahvaljujem, da je v teh okoliščinah omogočila sezono. Za vse nas je bilo zelo izčrpavajoče. Vsi so se res trudili, da bi kar najbolje izkoristili to sezono in pokazali veliko discipline in strpnosti v moštvu. Vsi smo se borili do zadnje tekme. Na žalost ni šlo tako, kot smo upali, vendar so tudi taka leta. Vedno je težko, če sezone ne začneš dobro, tudi če imaš solidno pomladno preizkušnjo. S prvo dirko se je vse bolj zapletalo in se je vleklo skozi celo sezono. Škoda, vendar se še naprej borimo. Pomembno je, da to sedaj analiziramo in se osredotočimo na naslednjo sezono . Rad bi se zahvalil vsem, tudi Tomu, ker nam je v letu 2019 omogočil odlično sezono - našo najboljšo doslej. V tem trenutku tega ne bomo pozabili. Predvidljivo je bilo, da dirka danes ne bo lahka, saj treningi niso  prinesli želenih rezultatov, na katere smo upali. Marcel nam je zjutraj, ko je bil najhitrejši na ogrevanju, dal kanček upanja. Če bi v kvalifikacijah pokazal tak nastop, bi seveda začel precej spredaj in bi zagotovo dosegel dober rezultat. Na tem mora graditi. Njegove kvalifikacije morajo biti močnejše, vendar mislim, da zmore. Tomu želim vse dobro v prihodnosti in da se prihodnje leto vrne na pot uspeha, vsi bi bili veseli tega.

Za nas se nova sezona 2021 začne z dvodnevnim preizkusom v Jerezu prihodnji teden. To je pomembno za vse, da vemo, na čem moramo čez zimo delati. Izjemno pomembno je tudi za našega novinca Tonyja Arbolina, da pred prvo veliko nagrado prevozi čim več kilometrov. "

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.