Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Peto in sedmo mesto, dober rezultat ekipe na žalosten dan v Mugellu

Peto in sedmo mesto, dober rezultat ekipe na žalosten dan v Mugellu

Objavljeno: 31.05.2021

Motociklist LIQUI MOLY Intact GP Marcel Schrötter je na VN Italije zasedel peto mesto, kar je doslej njegov najboljši rezultat v sezoni. Tony Arbolino je ciljno črto domače dirke prečkal na sedmem mestu in se tako povzpel na ledtvici svetovnega prvenstva.

Ekipa LIQUI MOLY Intact GP zaradi dveh zelo dobrih rezultatov zapušča Italijo na četrterm mestu v ekipni uvrstitvi.

 

Na sončno dirko v nedeljo v Mugellu je Marcel Schrötter, ki je dirko z 21 krogi začel iz tretje vrste, pokazal dober tempo, s katerim se je približal vrhu. Zdaj je pomembno, da še naprej zmanjšujemo zaostanek za trenutno najhitrejšimi kolesarji Moto2, kot sta zmagovalec dirke Remy Gardner in drugouvrščeni Raul Fernandez, pa tudi Sam Lowes, potem ko je bil na dirki enakovreden tekmecem Marcu Bezzechiju in Joeju Robertsu. Pomembno peto mesto je dirkaču Intact GP prineslo enajst točk in po šestih GP se je v svetovnem prvenstvu povzpel na sedmo mesto.

Na začetku dirke je sotekmovalec Tony Arbolino iz druge vrste skočil naravnost na tretje mesto, a kmalu ni mogel slediti visokemu tempu najboljših fantov in počasi padel nazaj. Po zelo pozitivnem vikendu na domačem GP z najboljšim začetnim položajem (P6) v svoji začetniški sezoni do zdaj je Italijan ciljno črto prečkal na sedmem mestu in se lahko prebil med najboljših 10 v svetovnem prvenstvu Moto2 razvrstitev.

Prihodnji teden bosta Marcel Schrötter in Tony Arbolino imela priložnost, da nadgradita svoj nenehni napredek na veliki nagradi Katalonije v Barceloni od 4. do 6. junija.

 

+++ Kljub dobrim rezultatom je bil 30. maj v Mugellu žalosten dan za celotno skupnost MotoGP. Ekipa LIQUI MOLY Intact GP je močno prizadeta zaradi tragične izgube Jasona Dupasquierja. Vse naše misli in želje po moči so zdaj z njegovo družino, prijatelji in njegovo ekipo Prüstel GP. +++

Dirka:
1. Remy GARDNER / AUS / KALEX
2. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX
3. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX
5. Marcel SCHROTTER/ GER/ KALEX
7. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX


Ogrevanje:
1. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'51.152
2. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'51.284 (+0.132)
3. Remy GARDNER / AUS / KALEX - 1'51.318 (+0.166)
5. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX - 1'51.698 (+0.546)
9. Marcel SCHROTTER/ GER/ KALEX - 1'51.992 (+0.840)


Svetovno prvenstvo lestvica:
1. GARDNER Remy / AUS / 114
2. FERNANDEZ Raul / SPA / 108
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 88
4. LOWES Sam / GBR / 66
5. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 60
6. ROBERTS Joe / USA / 44
7. SCHROTTER Marcel / GER / 41
8. OGURA Ai / JPN / 39
9. CANET Aron / SPA / 35
10. ARBOLINO Tony / ITA / 27
11. VIERGE Xavi / SPA / 26
12. BENDSNEYDER Bo / NED / 25
13. FERNANDEZ Augusto / SPA / 23
14. BEAUBIER Cameron / USA / 20
15. NAVARRO Jorge / SPA / 19

Moštvena lestvica:
1. RED BULL KTM AJO / 222
2. SKY RACING TEAM VR46 / 101
3. ELF MARC VDS RACING TEAM / 89
4. LIQUI MOLY INTACT GP / 68
5. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 65
6. ITALTRANS RACING TEAM / 50
7. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 43
8. KIPIN ENERGY ASPAR TEAM / 41
9. PETRONAS SPRINTA RACING / 37
10. AMERICAN RACING / 29
11. FLEXBOX HP40 / 28
12. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 26
13. MB CONVEYORS SPEED UP / 23
14. MV AGUSTA FORWARD RACING / 10
15. NTS RW RACING GP / 8

Marcel Schrötter

VN Italije - P5

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P7 - 41 točk

"Bila je zelo izčrpavajoča dirka in moram tudi priznati, da sem se res boril v zadnjih krogih. To je bila ena tistih dirk, kjer je treba neverjetno močno pritiskati, saj sem v dveh ali treh ovinkih res veliko izgubil. Torej tisto, kar sem naredil v drugih ovinkih, sem takoj izgubil. Potem sem v zadnjih krogih poskušal obdržati položaj. To je za nas pomembno peto mesto, še posebej, ker začetek sezone ni potekal po načrtih. Kljub vsemu smo naredili korak naprej, ker smo bili ves konec tedna med top 10. Na splošno smo se lahko nekoliko stabilizirali in na tem nadgrajujemo. Za postavitev je bil zanimiv konec tedna, ker smo nekatere stvari spremenili upam, da nam bo to pomagalo na naslednjih dirkah. Zahvaljujem se svoji ekipi, ki se je res odlično odrezala, sedaj moramo ostati osredotočeni. Cilj je dosledna uvrstitev med najboljših 8 in zapolnitev slabih treh desetink. "

 

"Ob tej priložnosti bi družini Jasona Dupasquierja zaželel veliko moči. Osebno zelo vpliva na mene in težko najdem besede za to tragedijo. Iskreno sožalje njegovi družini in ekipi."

Tony Arbolino

VN Italije - P7

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P10 - 27 točk

"Zdaj je težko opisati dirko. Ves vikend sem se počutil zelo dobro in zdi se, da delamo v pravi smeri. Kljub temu moramo rešiti težave, s katerimi se srečujemo med dirko. Nekateri krogi so bili zelo slabi, vendar bomo nadaljevali, se učili in verjeli vase. Intenzivneje bom analiziral svoje podatke, da bom razumel, kaj se dogaja na kolesu, vendar sem prepričan, da bomo kmalu še napredovali. Vse bom dal, da v Barcelono prispemo v  popolnem stanju. "

"Seveda bi v tem težkem času želel izraziti iskreno sožalje in podporo družini Jasona Dupasquierja. Bil je res prijeten fant in zelo ga bomo pogrešali. Nocoj se bom spominjal njega in njegove družine v svoji molitvi. "

Jürgen Lingg

Vodija ekipe

"Današnja nedelja nam je prinesla odličen moštveni izid z dvema desetima rezultatoma, še posebej, ker je bilo peto mesto Marcela njegov najboljši zaključek sezone doslej. Z njim smo lahko resnično zadovoljni in na tem moramo graditi. To je bilo že očitno med koncem tedna, ko smo naredili majhne korake naprej in na koncu to tudi izvedli na dirki. Marcelov ritem mi je bil zelo všeč, medtem ko je imel Tony težave po nekaj krogih. Zdaj moramo to natančno analizirati, da bomo razumeli, kaj lahko naredimo bolje tako da lahko močneje pritiska na dirki. Ekipa je odlično opravila svoje delo. Tako moramo nadaljevati in potem mislim, da lahko takšne rezultate dosegamo pogosteje. "

"To, kar se je zgodilo z Jasonom Dupasquierjem, je težko ubesediti. Upam, da imajo vsi vpleteni, še posebej njegova družina, moč, da živijo s to izgubo. Globoko mi je žal. Nimam besed in neverjetno težko mi je dati tolažbo v tem težkem času. "

 

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.