Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Marcel Schrötter je dosegel 4. mesto na vroči dirki na Sachsenringu

Marcel Schrötter je dosegel 4. mesto na vroči dirki na Sachsenringu

Objavljeno: 23.06.2022

Na to dirkaško nedeljo se je priljubljeni Sachsenring spremenil v vreli lonec. Ne samo zaradi subtropskih razmer, ampak tudi zato, ker je 95.214 navdušenih navijačev navijalo za svojega nemškega dirkača LIQUI MOLY Intact GP Marcela Schrötterja, vse do konca v razburljivi bitki za končno mesto na stopničkah. Nemec se je na koncu moral zadovoljiti s četrtim mestom, medtem ko je sotekmovalec Jeremy Alcoba prav tako končal dirko na solidnem 20. mestu.

Bil je popoln dirkaški vikend: svetlo sonce, nabito polne tribune in nemški motociklist v boju za stopničke v Moto2. Marcelu Schrötterju so se skoraj uresničile sanje o stopničkah. Potem ko je 29-letnik odlično začel s P5 in se pomaknil na drugo mesto neposredno za  Samom Lowesom, se je močno boril, da je prehitel Britanca in prevzel vodstvo. Toda konkurenca je močna in tako so Augusto Fernandez, Pedro Acosta in Albert Arenas po nihajočem izstopnem kotu iz Queckenberga zmanjšali zaostanek in prehiteli lokalnega junaka, a se je Schrötter z vsemi sredstvi boril proti vročini in izgubljenemu položaju. Na četrtem mestu je Bavarec ohranil stik z bojem za stopničke in malo pred koncem sprožil ciljno usmerjen napad, na koncu pa mu je ta majhen triumf na domačih tleh odrekel Lowes. Na tisoče in tisoče navijačev okoli 3,7 km dolgega Sachsenringa pa je slavilo svojega junaka, kot da je zmagal na dirki.

Nič manj izjemen pa ni bil nastop novinca Jeremyja Alcobe, ki se je ves vikend trudil, da bi na svojem Kalexu ustvaril dober občutek. Španski mladenič je startal z nehvaležne zadnje pozicije na lestvici in se v nekaj krogih uspel prebiti do solidnega 20. mesta – kar močan nastop glede na to, da Sachsenring z največjo širino 12 m ponuja zelo malo možnosti za prehitevanje. in je zaradi svojih desetih levih in treh desnih ovinkov fizično zelo zahteven.

A že  čez en teden bo na prav tako legendarni dirki TT v nizozemskem Assenu od 24. do 26. junija 2022 zadnja dirka pred poletnim premorom, na katero bo Marcel Schrötter pripotoval na sedmem mestu svetovnega prvenstva in 88 točkami.

Ogrevanje
1. Albert ARENAS/ SPA/ KALEX – 1'24.426
2. Aron CANET/ SPA/ KALEX – 1'24.447 (+0.021)
3. Jake DIXON/ GBR/ KALEX – 1'24.528 (+0.102)
4. Sam LOWES/ GBR/ KALEX – 1'24.652 (+0.226)
5. Pedro ACOSTA/ SPA/ KALEX – 1'24.753 (+0.327)
13. Marcel SCHRÖTTER/ GER/ KALEX – 1'25.285 (+0.859)
18. Jeremy ALCOBA/ SPA/ KALEX –1'25.484 (+1.058)

Dirka
1. Augusto FERNANDEZ/ SPA/ KALEX
2. Pedro ACOSTA/ SPA/ KALEX – (+7.704)
3. Sam LOWES/ GBR/ KALEX – (+7.844)
4. Marcel SCHRÖTTER/ GER/ KALEX – (+7.959)
20. Jeremy ALCOBA/ SPA/ KALEX – (+47.302)

Svetovno prvenstvo- lestvica
1.  VIETTI Celestino / ITA / 133
2.  OGURA Ai / JPN / 125
3.  FERNANDEZ Augusto / SPA / 121
4.  CANET Aron / SPA / 116
5.  ARBOLINO Tony / ITA / 95
6.  ROBERTS Joe / USA / 89
7.  SCHRÖTTER Marcel / GER / 88
8. ACOSTA Pedro / SPA / 75
9.  CHANTRA Somkiat / THA / 66
10. DIXON Jake/ GBR/ 60
18. ALCOBA Jeremy/ SPA/ 31

Moštvena uvrstitev1. RED BULL KTM AJO / 196
2. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 191
3. FLEXBOX HP40 / 174
4. ELF MARC VDS RACING TEAM / 146
5. MOONEY VR46 RACING TEAM / 133
6. LIQUI MOLY INTACT GP / 119
7. GASGAS ASPAR TEAM / 105
8. ITALTRANS RACING TEAM / 99
9. MB CONVEYORS SPEED UP/ 64

Marcel Schrötter

P4 - (+7,959) Svetovno prvenstvo Moto2 2022 - P7 - 88 točk

"To je bila naporna dirka, predvsem psihično, da ne bi naredil napake. Težko je bilo voziti, nenehno sem bil v nevarnosti, da se zaletim, ker sem imel več majhnih zdrsov, zaradi česar sem nekoliko izgubil povezavo. nisem našel prave poti mimo voznikov pred mano, vendar sem poskušal ostati zbran, vedel sem, da ,če ne naredim napake, se lahko približam vodilnim. Začelo se je že v prvih ovinkih, celotno kolo je drselo spredaj in zadaj.To je bila zagotovo ena mojih najtežjih dirk glede vožnje, bilo je tudi zelo vroče.  Nato sem  nadoknadil eno mesto. A na žalost me je leva noga nekoliko bolela in sem naredil neumno napako pri menjavi prestav v 12. zavoju. Situacija na sprednji pnevmatiki je bila kritična in nisem hotel tvegati, da ostanem v notranjosti in se zaletim . Toda to je vrnilo mesto Lowesu in po tem nisem imel možnosti za napad. Trenutno sem  razočaran ker se nisem uvrstil na stopničke. Moramo gledati na pozitivne stvari. Preživel sem dober vikend. Dal sem vse od sebe. Kljub temu je razočaranje globoko zakoreninjeno, saj bi stopničke bile zelo lepe. Toda tako blizu smo in to moramo prenesti na naslednjo dirko."

Jeremy Alcoba

"Bila je malo čudna dirka, saj sem v vsakem krogu izgubil približno pol sekunde, vendar vedno samo v dveh ovinkih, medtem ko sem bil na preostalem delu proge veliko hitrejši. Na žalost sem izgubljal preveč oprijema zadaj." tako sem gledal na čase in postajal vedno počasnejši. Močno sem pritiskal, potem pa sem moral voziti bolj sproščeno, da ne bi pregrel sprednje pnevmatike in po nekaj krogih so se moji časi krogov izboljšali. Počutil sem se, kot da je to šele začetek dirke, kar me je razveselilo, ker se zdi, da smo morda našli dobro nastavitev za motocikel. Upam, da nam bo to pomagalo pri naslednji dirki, da bo lažje in bmo hitrejši. Z veseljem grem naravnost v Assen, ker želim še naprej delati na razvoju, ki ga imamo sedaj"

Jürgen Lingg

 

Vodja ekipe

 

"Seveda smo zelo zadovoljni z Marcelovim vikendom, saj je vse tri dni pokazal močno predstavo, čeprav smo se v FP3 kratkotrajno mučili. Toda v kvalifikacijah smo to nadoknadili in si zagotovili drugo vrsto na štartu. To je bilo dobra izhodiščna pozicija za današnjo dirko. Samo dirko je bilo preprosto čudovito gledati. Že od začetka, ko je Marcel prišel iz prvega ovinka na drugem mestu, se je videlo, da se bo boril, in se tudi je, vse do zadnjega meter. V neposrednih  dvobojih je imel zelo močne nasprotnike. To so bili odlični boji. Zelo mi je bilo všeč, da je Marcel držal glavo navzdol. Upam, da bomo tako nadaljevali. Na koncu smo zaostajali smo za tri desetinke  in zmagovalni oder bi bil naš, vendar mislim, da imamo še vedno vse razloge za veselje. Za Jeremyja to ni bil lahek vikend in treba je reči, da je bil njegov nastop v Barceloni veliko boljši na treningih, tako da smo bili za Sachsenring zelo optimistični. Žal mu je bilo izjemno težko. Poleg tega je imel manjšo tehnično težavo, ki smo jo opazili razmeroma pozno, kar seveda ni pomagalo. Konec tedna bo moral čim prej pustiti za seboj in poskrbeti, da bomo vsi skupaj v Assenu čez teden dni boljši."

 

 

 

Copyright © 2020 - 2022 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.