Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Fantastičen ekipni rezultat s četrtim in šestim mestom v Le Mansu

Fantastičen ekipni rezultat s četrtim in šestim mestom v Le Mansu

Objavljeno: 18.05.2021

Dvojac LIQUI MOLY Intact GP v Le Mansu osvojil trinajst in deset točk, potem ko je Tony Arbolino na izjemni dirki prečkal ciljno črto na četrtem mestu in Marcel Schrötter  na šestem mestu.

Nedeljska Velika nagrada Francije je   zahtevala veliko zbranosti, zlasti zaradi nenehno spreminjajočih se vremenskih razmer.

 

Po nalivu zjutraj se je na začetku dirke Moto2 vse zdelo, da gre proti suhim razmeram. Ampak kasneje je oblak prešel čez Bugatti Circuit in zagrozil z rahlim deževjem.

 

Tony Arbolino je izkoristil priložnost, medtem ko so bili drugi motociklisti pred njim bolj previdni. V soboto je novinec že dokazal, da lahko skupaj s svojo posadko naredi velik korak naprej. Z 19. mesta je ambiciozni Italijan hitro ujel vodilno skupino in zahvaljujoč izjemno hitrim časom krogov se je tam z Remyjem Gardnerjem in Bo Bendsneyderjem boril za tretje mesto in stopničke. Na koncu je prepeljal ciljno črto na četrtem mestu. S 13 točkami v žepu ni naredil le velikega preskoka glede uspešnosti, ampak tudi na lestvici svetovnega prvenstva z 21. na 14. mesto!

Tudi Marcel Schrötter je bil dobre volje na dirki s 25 krogi po Franciji. V deževnem ogrevanju se je uprl ekstremnim razmeram in zapeljal na drugo mesto, ki pa zaradi številnih trkov in z njimi povezanih rumenih zastav ni bilo doseženo. Na dirki pa  28-letnik tokrat ni tako dobro začel in je imel težave z držanjem visokega tempa predtekmovalcev in tudi svojega sotekmovalca. Vendar kolesar Kalexa ni pustil, da bi ga to odvrnilo in zasledovalcem v svoji skupini ni dal možnosti, da bi ga na cilju izzvali za šesto mesto. Deset točk je zagotovilo, da se je Marcel Schrötter v svetovnem prvenstvu povzpel na osmo mesto.

 

Ekipa LIQUI MOLY Intact GP je močno motivirana in z novo samozavestjo zdaj usmerjena proti Mugellu, kjer bo od 28. do 30. maja potekala VN Italije!

Dirka:
1. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX
2. Remy GARDNER / AUS / KALEX
3. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX
4. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX
6. Marcel SCHROTTER/ GER/ KALEX


Ogrevanje
1. Aron CANET / SPA / BOSCOSCURO - 1'55.338
2. Stefano MANZI / ITA / KALEX - 1'56.013 (+0.675)
3. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'56.027 (+0.689)
13. Marcel SCHROTTER/ GER/ KALEX - 1'57.167 (+1.829)
27. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX - 2'02.163 (+6.825)


Svetovno prvenstvo lestvica:
1. GARDNER Remy / AUS / 89
2. FERNANDEZ Raul / SPA / 88
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 72
4. LOWES Sam / GBR / 66
5. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 60
6. ROBERTS Joe / USA / 31
7. CANET Aron / SPA / 30
8. SCHROTTER Marcel / GER / 30
9. OGURA Ai / JPN / 29
10. VIERGE Xavi / SPA / 26
11. BENDSNEYDER Bo / NED / 24
12. FERNANDEZ Augusto / SPA / 23
13. NAVARRO Jorge / SPA / 19
14. ARBOLINO Tony / ITA / 18
15. VIETTI Celestino / ITA / 13

Moštvena lestvica:
1. RED BULL KTM AJO / 177
2. ELF MARC VDS RACING TEAM / 89
3. SKY RACING TEAM VR46 / 85
4. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 63
5. LIQUI MOLY INTACT GP / 48
6. ITALTRANS RACING TEAM / 42
7. INDE ASPAR TEAM / 35
8. PETRONAS SPRINTA RACING / 35
9. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 33
10. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 25
11. AMERICAN RACING / 20
12. FLEXBOX HP40 / 19
13. MB CONVEYORS SPEED UP / 19
14. MV AGUSTA FORWARD RACING / 10

Marcel Schrötter

P6
Moto2 Svetovno prvenstvo 2021 – P8 – 30 Točk

"Nisem povsem zadovoljen,  danes nismo imeli sreče. Kljub temu smo imeli veliko koristi od številnih nesreč pred nami. Razočaran sem, da sem bil tudi preveč počasen. Ves vikend smo imeli tekmovalni tempo in se tako kot vsi gibali na območjih 1.36.8 in 1.37.2. Dejstvo, da sem na tekmi izgubil skoraj sekundo pred skupino pred seboj katerega del je bil tudi Tony, je osupljivo. Zadnja guma se mi je proti koncu izjemno obrabila,česar pa na treningih ni bilo. Čudno, že na začetku sem se počutil, kot da nimam istega orožja kot prej, kar dokazuje tudi časovna razlika do skupine pred mano. Kljub temu sem poskušal kar najbolje izkoristiti situacijo, se boril v svoji skupini in kljub uničeni zadnji gumi uspel obdržati vodstvo v svoji skupini. Danes smo imeli srečo, da smo za ekipo dosegli odličen rezultat. Francijo zapuščamo s pozitivnimi občutki in  pomembnimi točkami svetovnega prvenstva. "

Tony Arbolino

P4
Moto2 Svetovno prvenstvo 2021 – P14 – 18 točk

"Bila je nora dirka in nisem mogel verjeti, ko sem prečkal ciljno črto na četrtem mestu. Bil sem vesel dela, zaupanja vase . Pozitivne zaključke bomo obdržali pri sebi in poskušali še naprej izboljševati majhne stvari, s katerimi se še vedno borimo. Zdelo se mi je, da je v nekem trenutku na dirki rahlo deževalo in so bili sotekmovalci veliko bolj previdni, zato sem mislil, da je zdaj moj čas za napad. Bil sem vesel, da sem lahko ves čas dirke držal tempo in vozil hitre kroge. Še naprej bomo delali in verjeli, da nadaljujemo po tej poti in se približujemo vrhu. "

Jürgen Lingg

Vodja ekipe

"Upal sem, da bomo kljub težkim razmeram lahko imeli dobro dirko. Proga se je počasi sušila in je le malo oprijemala, zato je bila prva strategija sploh končati. Konec koncev mora dirkač na dirki odločiti, koliko tvegati. Seveda sem upal na dobre rezultate, ker vem, da imamo dobre in hitre kolesarje, toda v takšnih razmerah težko dirko sploh končati. Tony je bil izjemen. Včasih je vozil čase, ki so bili boljši od tistih predtekmovalcev in samozavestno se je boril za vodilno trojko. To je bilo pravzaprav največje presenečenje zame, čeprav sem vedel, da je hiter. Tudi Marcel je vozil močno dirko, čeprav je bil na začetku nekoliko preveč konzervativen ,vodilni tekmovalci so se takrat že oddaljili. Ponovno je vodil lovsko skupino in jih zadrževal,česa sem zelo vesel , ker je bilo to v preteklosti pogosto problem. In šesta mesta so odlični rezultati za našo ekipo in na tem lahko gradimo. Kljub temu nas čaka veliko dela, saj ne bo lažje, današnja dirka pa nam vsem daje dodatno motivacijo in več samozavesti. "
 

Copyright © 2020 - 2022 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.