Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Ekipa LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto2 v Austinu ni imela sreče

Ekipa LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto2 v Austinu ni imela sreče

Objavljeno: 17.04.2023

Za moštvo LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto2 je malo dobrih novic po Veliki nagradi Amerike. V soboto je Darryn Binder utrpel poškodbo roke, zaradi katere  je moral predčasno zaključiti tekmovanje. To je pomenilo, da je bili edini up na dirki  Lukas Tulovič, a je povratnik padel le nekaj ovinkov po začetku dirke.

 

Na to sončno, a vetrovno dirkaško nedeljo je bilo treba prevoziti 16 krogov na 5,5 km dolgem in zahtevnem dirkališču Circuit of the Americas. Na žalost Lukasa Tuloviča se je dirka končala tako hitro, kot se je začela. Nemec, ki je svojo vrnitev želel proslaviti ta konec tedna, je izpadel iz dirke v prvem krogu in se ni mogel ponovno pridružiti dirki. Razočaranje je ogromno, bolj pomembno pa je, da se 22-letnik ni poškodoval in tako lahko nepoškodovan odpotuje v Jerez de la Frontera, kjer se želi vrniti s svežim borbenim duhom.

Šele čas po operaciji njegovega metakarpalnega zloma lahko pokaže, ali bo njegov moštveni kolega Darryn Binder spet pripravljen čez samo dva tedna za Veliko nagrado Jereza, ki bo na sporedu od 28. do 30. aprila. Celotna ekipa želi Južnoafričanu čimprejšnje okrevanje in hitro vrnitev za nadaljevanje njegovega razvoja.

Melanholija zagotovo ni mantra dirkaške ekipe iz Memmingena, zato ekipa LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP že zre dobre volje v prihodnost, natančneje v Gran Premio de España, .

Rezultati

Dirka
1.     Pedro ACOSTA/ SPA/ KALEX
2.     Tony ARBOLINO/ ITA/ KALEX – (+0.146)
3.     Bo BENDSNEYDER/ NED/ KALEX – (+5.851)
DNF Lukas TULOVIC/ GER/ KALEX

Svetovno prvenstvo- Lestvica
1.   ARBOLINO Tony / ITA / 61
2.   ACOSTA Pedro/ SPA/ 54
3.   CANET Aron/ SPA/ 41
16. BINDER Darryn/ RSA/ 10

Lukas Tulovic

 

DNF Svetovno prvenstvo Moto2 2023

"Na žalost je bila moja prva dirka dolga samo en krog. Zadaj je bilo precej kaotično, seveda sem poskušal nadoknaditi nekaj položajev, a moj začetek ni bil tako dober. Nato pa sem se počutil dobro, zato sem začel prehitevati. Verjetno me kolesar pred mano ni opazil, kar je pripeljalo do kontakta in posledično do mojega padca. To je bila klasična dirkaška nesreča in žal se je zame slabo izšlo. To moramo pustimo  za nami in se vrniti v Evropo, v Jerez, da nadaljujemo bolje in upam, da se izognemo takšnim situacijam."

Jürgen Lingg

Direktor ekipe

 

"Na žalost z vidika naše ekipe Moto2 ni veliko pozitivnega za poročati. Lukasu se je bilo težko vrniti na to stezo po štirih letih. Poleg tega je bila poškodba še vedno v ozadju njegovih misli, zlasti v petek. Zato je začel zelo previdno. Toda v soboto se je dobro izboljšal. S tem smo morali biti zadovoljni. Za dirko smo upali, da se bo Lukas še izboljšal, kot se je od petka do sobote. Potem bi lahko dosegel točke. Takšen rezultat bi bil dober za vse nas. Na žalost se je Lukas v prvem krogu dotaknil drugega kolesarja in je  odstopil. Mislim, da je bila to klasična dirkaška nesreča, ki se zgodi v prvem krogu. Ampak Lukas  se mora dobro pripraviti za Jerez, kjer progo dobro pozna, in je tam že pokazal dobre dirke.

Darrynovo poškodbo konec tedna po tretjem treningu je zelo težko sprejeti, saj smo želeli z njim nadaljevati vzpon forme. Nemogoče je bilo spregledati, da je z motorjem vedno boljši. Z njim smo bili do nesreče zelo zadovoljni, uspelo mu je narediti super hiter krog, ki bi bil celo P4 v skupni časovnici treningov ob koncu, če ne bi bil odpovedan. Tako je moral znova pritisniti na plin za dosego zadanega dobrega časa, ki je bil neposreden vstop v Q2. Pri tem se je zgodil nesrečni pripetljaj. Žal si je pri tem poškodoval dva prsta. Zdaj moramo poskrbeti, da bo Darryn čim prej operiran, v najboljšem primeru že v torek. Želimo mu čimprejšnje okrevanje in upamo, da bo do Jereza vse v redu. Je pa zelo prijetno, kar prikazuje Darryn. Čeprav je bilo vpleteno tudi veliko smole, moramo s seboj odnesti tudi pozitivne stvari in to je, da gre njegova krivulja učenja strmo navzgor."

 

Copyright © 2020 - 2024 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.