Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Dvojna nesreča za ekipo LIQUI MOLY Intact GP v Aragonu

Dvojna nesreča za ekipo LIQUI MOLY Intact GP v Aragonu

Objavljeno: 20.09.2022

 

Nedeljska dirka v Aragonu se je za Marcela Schrötterja in Jeremyja Alcobo iz ekipe LIQUI MOLY Intact GP žal predčasno končala že po nekaj ovinkih, potem ko sta oba padla kmalu po začetku 15. dirke sezone, a na srečo ušla poškodbam. .

Na dopoldanskem ogrevanju je Nemec Marcel Schrötter končal na enajstem mestu, kar je vzbujalo upe za 21 krogov dolgo dirko, potem ko se je v soboto uvrstil na manj kot zadovoljivo 22. mesto. Da pa se bo dirka nato za 29-letnika že po dveh ovinkih končala na makadamu, ni bilo pričakovati. Žal je z izgubljenimi točkami z osmega mesta v svetovnem prvenstvu zdrsnil na 10., a je pred nami še pet dirk za povračilo izgubljenih točk

Povsem enaka usoda je malo kasneje doletela moštvenega kolega LIQUI MOLY Intact GP Jeremyja Alcobo, ki je prav tako končal svojo domačo dirko v makadamu MotorLand Aragon. Grenka pilula za mladega Španca, ki je želel svojim navijačem prirediti še eno sijajno dirko dohitevanja. In bil je na dobri poti, da svoje 27. mesto na lestvici pretvori v nadaljnje točke svetovnega prvenstva, saj se je novinec v Moto2 z raketnim štartom po samo enem krogu katapultiral na 16. mesto in bil tako blizu točke. Toda potem, v 12. vrsti, je vse upanje izginilo. Medtem ko je poskušal pustiti Manuela Gonzalesa za seboj in ne izgubiti povezave s Celestinom Viettijem, mu je spodrsnilo in  nepreklicno končal dirko.

Čez en teden  bosta oba motociklista nemške dirkalne ekipe nadaljevala dirkanje, ko  bo v Motegiju na Japonskem  zadnja čezmorska etapa.

Rezultati

Ogrevanje
1.   Alonso LOPEZ/ SPA/ BOSCOSCURO – 1'52.303
2.   Augusto FERNANDEZ/ SPA/ KALEX – 1'53.049 (+0.746)
3.   Aron CANET/ SPA/ KALEX – 1'53.054 (+0.751)
4.   Pedro ACOSTA/ SPA/ KALEX – 1'53.200 (+0.897)
5.   Jorge NAVARRO/ SPA/ KALEX – 1'53.217 (+0.914)
11.  Marcel SCHRÖTTER/ GER/ KALEX  – 1'53.688 (+1.385)
28.  Jeremy ALCOBA/ SPA/ KALEX – 1'54.863 (+2.560)


Dirka
1.   Pedro ACOSTA/ SPA/ KALEX
2.   Aron CANET/ SPA/ KALEX – (+2.612)
3.   Augusto FERNANDEZ/ SPA/ KALEX – (+3.799)
4.   Ai OGURA/ JAP/ KALEX – (+7.736)
5.   Tony ARBOLINO/ ITA/ KALEX – (+7.803)
* Marcel SCHRÖTTER/ GER/ KALEX  – DNF
* Jeremy ALCOBA/ SPA/ KALEX – DNF


Svetovno prvenstvo- Lestvica
1. FERNANDEZ Augusto / SPA / 214
2. OGURA Ai / JPN / 207
3. CANET Aron / SPA / 177
4. VIETTI Celestino / ITA / 162
5. ARBOLINO Tony / ITA / 128
6. ACOSTA Pedro / SPA / 123
7. ROBERTS Joe / USA / 122
8. CHANTRA Somkiat / THA / 109
9. DIXON Jake/ GBR/ 108
10. SCHRÖTTER Marcel / GER / 101
18. ALCOBA Jeremy/ SPA/ 47

Moštvena uvrstitev
1. RED BULL KTM AJO / 337
2. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 316
3. FLEXBOX HP40 / 260
4. ELF MARC VDS RACING TEAM / 179
5. SHIMOKO GASGAS ASPAR TEAM / 173
6. MOONEY VR46 RACING TEAM / 162
7. LIQUI MOLY INTACT GP / 148
8. CAG SPEED UP/ 144
9. ITALTRANS RACING TEAM / 136
10.PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 73

Marcel Schrötter

 

DNF

Svetovno prvenstvo Moto2 2022 – P10 – 101 točka

 

"To so nevarni trenutki, ki hitro nastanejo, ko si tako zelo zaostal. Letos smo bili že nekajkrat v podobni situaciji, a se je vedno dobro izšlo. Žal moj start danes ni bil idealen, zato me ni bilo v napadalni poziciji, ki sem si jo zamislil. Kljub vsemu je bila na koncu neumna verižna reakcija. Prišlo je do trka spredaj, nakar se vsak nekako poskuša izogniti drugemu in tako začneš zavirati ravno v fazi pospeševanja med  ovinki. Potem, ko si daleč zadaj, tega ne vidiš tako hitro, in se ne moreš pravočasno odzvati, še posebej, ko si tik za drugim motociklistom in si nastavljen za prehitevanje. To je bila prva seja, na kateri smo se počutili dobro in to brez novih pnevmatik. Bili smo si veliko bližje kot preostanek vikenda in res sem se takoj počutil udobno na motociklu. Bil sem super motiviran, še posebej, ker situacija v zadnjem času ni bila lahka.  Na takih dirkah lahko greš all-in in mislil sem, da bi lahko imeli danes dobro dirko. Na žalost je bilo zelo hitro konec. Upam, da bomo dobro dirkali na Japonskem. Vsako dirko želim čim bolje izkoristiti in dobro zaključiti sezono."

 

. Jeremy Alcoba

DNF

Svetovno prvenstvo Moto2 2022 – P18 – 47 točk

"Občutek na motociklu ta vikend ni bil dober, a  dirka je tista, ki je pomembna in takrat se moraš res boriti proti svojim nasprotnikom. Bil sem samozavesten, rekel sem si , da moram dati vse od sebe na domači dirki. Po navadi  nisem štartal iz takšnega zaledja. Pred štartom sem si mislil, da moram v prvih nekaj ovinkih tvegati in res se je dobro izšlo zame. Imel sem odličen štart, prevzel vse tveganje pri zaviranju in v prvem krogu prehitel približno dvanajst kolesarjev. Videl sem Viettija pred seboj , ugotovil sem, da je hitrejši, zato sem mu želel slediti. Večkrat sem poskušal videti, kje bi lahko prehitel Gonzalesa, ker nisem želel trčiti, sem šel počasneje. Ko pa sem potem močneje zaviral, sem trčil in se nisem zavedal, da sem se ga dotaknil. Ko sem ga tudi videl v gramozu, sem se hotel opravičiti, ker čeprav je bila moja napaka to ni bil moj namen, tudi če bi šel na vse ali nič. Vseeno pa se mu želim opravičiti, ker sem uničil tudi njegovo dirko."

Jürgen Lingg

Vodija ekipe

 

"Današnji rezultat je na žalost nekoliko pokazatelj tega celotnega vikenda. Petek je bil precej slab in vsekakor moramo to začeti izboljševati na tej točki in postati boljši. Marcel je nato opravil dobro delo v Q1, vendar je prišlo prepozno, ker moramo biti korak dlje že v petek. Danes sta se oba dobro počutila na dirki, zato je še toliko bolj obžalovanja vredno, da sta oba izpadla. Te stvari se dogajajo, a je velika škoda. Nujno moramo narediti več v petek in potem bomo imeli v soboto dobre možnosti za boljši štartni položaj, ki nam bo v nedeljo pomagal, da bomo izkoristili svoj tempo na dirki in se ne bomo zapletali v situacije, kot je bila danes.. Navsezadnje sem vesel, da se niso še  poškodovali, da lahko čez en teden znova napadejo na Japonskem."

 

 


 

 

Copyright © 2020 - 2023 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.