Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Čudovit zaključek sezone za Schrötterja in čustveno slovo za Arbolino

Čudovit zaključek sezone za Schrötterja in čustveno slovo za Arbolino

Objavljeno: 16.11.2021

Marcel Schrötter je z devetim mestom  v Valencii s 16 krogi končal sezono 2021 na svetovnem prvenstvu Moto2 kot skupno deseti. Za Tonyja Arbolina je bil čas za slovo od ekipe LIQUI MOLY Intact GP po težkem vikendu.

 

Že dolgo ni bilo na tribunah tako polno gledalcev, kot je bilo na letošnjem finalu sezone na dirkališču Ricardo Tormo Circuit v Valencii. Vzdušje je spominjalo na stare čase in je bilo ustvarjeno za obetavno zadnjo predstavo v letu.

Drugo mesto na ogrevanju je Marcelu Schrötterju vlilo dodatno samozavest. Od pete vrste je bila sreča tokrat na strani Nemca, saj se mu je v drugem zavoju le uspelo izogniti nesreči s tremi tekmovalci, v kateri so sodelovali Marco Bezzecchi, Lorenzo Baldassarri in Xavi Vierge. Dirka je bila kmalu zatem ustavljena in ponovno začeta kot šprint.

Tokrat se je 28-letnik še bolje umaknil, in kasneje nadoknadil nekaj mest in bil kar nekaj časa del velike vodilne skupine. Potem ko je lahko za seboj pustil Toma Lüthija, katerega je bilo težko prehiteti  je s sedmega mesta padel na deveto  za Samom Lowesom in Jorgejem Navarrom. Marcel Schrötter je z manj kot osmimi sekundami zaostanka za zmagovalcem Raulom Fernandezom in enim mestom pred novopečenim svetovnim prvakom Remyjem Gardnerjem  sezono zaključil z uvrstitvijo med top deset in z 98 točkami prvenstvo  zaključil na desetem mestu!

Za Tonyja Arbolina se je danes končala burna prva sezona. 21-letnik se je podal v razred Moto2 z ekipo LIQUI MOLY Intact GP in moral skozi težko učno leto. Osemkrat je končal znotraj točk in  v Le Mansu dosegel četrto mesto, tako da je dirkaška ekipa iz Memmingena na skupnem 14. mestu z 51 točkami. Po težkem zaključku Valencije se je Italijan čustveno poslovil od družine Intact GP na 23. mestu in mu zaželel vse najboljše v prihodnosti!

Za ekipo LIQUI MOLY Intact GP se je napeta sezona končala na 7. mestu na lestvici ekipnega svetovnega prvenstva.

Dirka:
1. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX
2. Fabio DI GIANNANTONIO / ITA / KALEX
3. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX
9. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX
23. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX


Ogrevanje:
1. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'35.525
2. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'35.573 (+0.048)
3. Fabio DI GIANNANTONIO / ITA / KALEX - 1'35.656 (+0.131)
26. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX - 1'36.816 (+1.291)

Svetovno prvenstvo lestvica:
1. GARDNER Remy / AUS / 311
2. FERNANDEZ Raul / SPA / 307
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 214
4. LOWES Sam / GBR / 190
5. FERNANDEZ Augusto / SPA / 174
6. CANET Aron / SPA / 164
7. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 161
8. OGURA Ai / JPN / 120
9. NAVARRO Jorge / SPA / 106
10. SCHROTTER Marcel / GER / 98
11. VIERGE Xavi / SPA / 93
12. VIETTI Celestino / ITA / 89
13. ROBERTS Joe / USA / 59
14. ARBOLINO Tony / ITA / 51
15. BEAUBIER Cameron / USA / 50

Moštvena uvrstitev:
1. RED BULL KTM AJO / 618
2. ELF MARC VDS RACING TEAM / 364
3. SKY RACING TEAM VR46 / 303
4. INDE ASPAR TEAM / 192
5. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 173
6. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 157
7. LIQUI MOLY INTACT GP / 149
8. PETRONAS SPRINTA RACING / 123
9. TERMOZETA SPEED UP / 119
10. AMERICAN RACING / 89
11. ITALTRANS RACING TEAM / 74
12. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 73
13. FLEXBOX HP40 / 56
14. MV AGUSTA FORWARD RACING / 19
15. NTS RW RACING GP / 11

Marcel Schrötter

P9
Moto2 World Championship 2021 – P10 – 98 Točk

"Danes sem imel po prvem štartu malo sreče, ker sem bil vpleten v nesrečo in je postalo precej kritično. Izgubil sem nekaj položajev, tako da sem lahko popolnoma izkoristil ponovni zagon. Drugi štart je bil veliko boljši, a še vedno sem imel občutek, da stvari niso idealne. Predolgo sem potreboval, da sem šel mimo Toma Lüthija. Imel sem veliko težav s čisto vožnjo, potem sem našel svojo doslednost, vendar to niso bili trenutki, katere sem pričakoval. Poskušal sem vse, da bi se približal Navarru, a moja napaka je to preprečila. Bilo je samo razočaranje, ker sem pričakoval več. V zimo gremo z rezultatom najboljših 10, a s tempom iz kvalifikacij bi bil možen rezultat med top 6. Kljub temu je bil to soliden konec sezone, vendar moramo narediti domačo nalogo, trdo delati čez zimo, da se bomo lahko takoj vrnili k stari moči leta 2022. Želimo si le, da v naslednji sezoni spet redno dosegamo rezultate med najboljših 6. Na žalost letos nismo bili nikoli zares hitri, saj je iz dvajsetega štartnega mesta ali še slabšega uvrstitev med rezultat Top 8, Top 10 kar težka. Manjka nam čista hitrost, sploh v kvalifikacijah. Desetega mesta na prvenstvu se zagotovo ni potrebno sramovati, a želimo biti boljši. Pozimi bomo trdo delali in analizirali vse, da bomo prihodnje leto res naredili korak naprej. To je cilj."

Tony Arbolino

P23
Moto2 World Championship 2021 – P14 – 51 točk

"Iskreno sem malo žalosten, ker zapuščam ekipo, hkrati pa se veselim nove dogodivščine. Ampak sem čustven, ker imam rad to ekipo, svojo ekipo in vse ljudi tukaj, zelo so mi pomagali, predvsem Jürgen. Vlil mi je toliko samozavesti in verjel vame že od prvega dne. Najlepša hvala vsem, ki ste mi pomagali rasti in dosegati najboljše možne rezultate. Zelo sem hvaležen zanje. Zagotovo bo moja prihodnost temeljila na vsem, kar so me naučili. V srcu bom ostal del te neverjetne družine Intact GP. Zdaj si bom vzel počitek, preden bom začel svojo novo avanturo."

Jürgen Lingg

Vodja ekipe

"Danes se moramo zadovoljiti z Marcelovim devetim mestom, čeprav je škoda, da je prišlo do ponovnega štarta, saj bi bila daljša dirkaška razdalja zanj boljša. Ampak mislim, da je bilo to še vedno najboljše, kar smo lahko dosegli danes med vikendom in mislim, da je to spravni zaključek sezone. Za Tonyja je bila to zadnja dirka za našo ekipo in seveda so ti kolesarji zelo všeč. Tony je bil res super fant, preprosto si ga moral imeti rad, zato ga je težko videti, da gre, ampak to je dirkanje.  Zahvaljujem se mu za sodelovanje, saj je opravil res odlično delo, prinesel veliko idej in vedno je bilo zabavno delati z njim. Želimo mu vse najboljše v njegovi nadaljnji karieri. Seveda pa bi se rad zahvalil celotni ekipi. Vedno smo dobro delali in držali skupaj, tudi ko so bili težki časi. Vzdušje je bilo vedno dobro in mislim, da to kaže, kako odlična je naša ekipa."

Copyright © 2020 - 2022 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.