Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Binder dosegel točke na Nizozemskem, Tulović tesno za njim

Binder dosegel točke na Nizozemskem, Tulović tesno za njim

Objavljeno: 26.06.2023

 

Mešana prva polovica sezone za ekipo LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto2 se je na nizozemskem končala sprejemljivo, s točkami svetovnega prvenstva za Darryna Binderja (P14), medtem ko je Lukas Tulovic končal naporno dirko na šestnajstem mestu.

Darryn Binder je moral dolgo čakati, da je ponovno končal dirko, potem ko je bil več tednov odsoten zaradi poškodbe in nato dvakrat zaporedoma izpadel z dirke brez svoje krivde. Novinec v Moto2 v prvi polovici sezone ni mogel prevoziti veliko kilometrov, zato je bilo za Južnoafričana olajšanje, ko je končal svojo drugo letošnjo dirko. To je bilo tudi prvič letos, da sta lahko oba redna motociklista končala dirko skupaj. Kljub pozitivnemu počutju in pomembnim korakom na treningih se je 22 krogov dolga dirka izkazala za izjemno zahtevno. Od začetka je 25-letnik nadoknadil tri mesta in se uvrstil na dvanajsto mesto. Vztrajno se je boril za cilj v okviru točk, kar mu je na koncu tudi uspelo na štirinajstem mestu. Dve prvenstveni točki sta le začetek ,da se nadoknadi nekaj izgubljenih priložnosti po poletnem premoru.

Lukas Tulovic, ki se je boril na zadnjem robu, je po napornem vikendu ciljno črto prečkal na šestnajstem mestu in le za eno mesto zgrešil točke. Njegov razvoj čez vikend in njegov občutek za Kalex sta bila dobra, zaradi česar je 23-letnik pozitiven za osmi krog sezone. Na dirki pa mu je manjkala potrebna samozavest , zaradi česar je bilo tvegano iti še dlje čez mejo. V prihajajočem poletnem premoru želi lanski evropski prvak Moto2 trdo delati na sebi, da bo pripravljen na dolgo in zahtevno drugo polovico sezone, ki se bo na dirkališču Silverstonu začela od 4. do 6. avgusta.

Rezultati

Dirka
1.   Jake DIXON/ GBR/ KALEX
2.   Ai OGURA/ JAP/ KALEX – (+1.334)
3.   Pedro ACOSTA/ SPA/ KALEX – (+4.448)
14. Darryn BINDER/ RSA/ KALEX – (+20.639)
16. Lukas TULOVIC/ GER/ KALEX – (+29.416)


Svetovno Prvenstvo - Lestvica
1.   Tony ARBOLINO / ITA / 148
2.   Pedro ACOSTA / SPA / 140
3.   Jake DIXON/ GBR/ 104
19. Darryn BINDER / RSA / 12
21. Lukas TULOVIC / GER / 6

Lukas Tulovic

 

P16 - (+29,416) Svetovno prvenstvo Moto2 2023 – P21 – 6 točk

"Končno sem imel dober začetek in dobrih prvih nekaj ovinkov. Lahko sem nadoknadil eno ali dve mesti. Potem pa sem se boril, nisem imel enake samozavesti kot sem jo imel ves vikend. Težje je bilo ustaviti motocikel in nisem imel občutka pri zaviranju v ovinke. Počutil sem se, kot da izgubljam nadzor nad sprednjim kolesom. Škoda, ker sem se ves vikend počutil tako odlično in žal ne danes na dirki .Ni šlo in temu primerno je bil moj tempo slab predvsem na začetku in malo boljši na koncu, takrat pa sem bil že čisto predaleč zadaj.Upam da bomo ugotovili v čem je problem in se nato s poletnega premora  vrnili močnejši. Zelo trdo bom treniral in se pripravil na drugo polovico sezone, da bom tako pripravljen, kot sem bil na začetku sezone, saj je bila polna poškodb in veliko potovanj. Veliko moram nadoknaditi."

 

Darryn Binder

P14 - (+20,639) Svetovno prvenstvo Moto2 2023 – P19 – 12 točk

"Vesel sem, da sem tokrat prevozil celo progo. Danes je bilo res pomembno, da samo vozim, naredim nekaj krogov in poskusim znova pridobiti občutek za motocikel in pnevmatike. Zelo sem vesel, da sem vsaj na koncu dirke v zadnjih nekaj krogih spet lahko dvignil svoj tempo in bil precej blizu svojemu najboljšemu krogu od začetka. Zdi se mi, da smo imeli danes več potenciala, vendar sem zadovoljen, da sem spet videl karirasto zastavo. Veliko sem se naučil in zdaj sem pripravljen delati na nekaterih stvareh med premorom, nato pa se vrniti v Silverstone in biti boljši. Sama dirka je bila dobra, začel sem solidno in se znašel v dobri skupini kolesarjev ter se celo počutil precej udobno. Na žalost sem naredil nekaj napak v 5. zavoju, ko sem motocikel postavil v prosti tek, kar je bilo obžalovanja vredno, a se je bilo  zabavno boriti  z drugimi in končati dirko."

Jürgen Lingg

Vodja ekipe

"Mislim, da bi lahko bili danes nekoliko boljši, vendar smo lahko vsaj končali dirko in ne smemo pozabiti, da je na tej točki Darryn še vedno novinec in potrebuje svoje kilometre po nedavnih težkih časih, da se vrne nazaj v tekmovalni ritem. Dobil je dve točki, čeprav bi verjetno bilo možno veliko več, a na žalost je naredil tri majhne napake in bile so drage. Toda na splošno je bil zanj dober vikend, čeprav si vsi želimo več, a Zdaj moramo biti potrpežljivi. Med poletnim premorom  bomo dobro okrevali in se pripravili, potem bodo rezultati spet boljši. Za Lukasa je bilo zelo moteče, da je včeraj zgrešil Q2 za tako majhno razliko. Začel je dobro , potem pa je rabil kar nekaj časa, da je našel soliden ritem. Zmanjkale so mu le točke, a ve, kaj mora narediti v poletnem premoru in kot ekipa ga bomo podpirali. Naredili bomo vse, da napredujemo, in pokažemo boljše predstave v drugi polovici sezone."

Copyright © 2020 - 2024 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.