Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Arbolino si je privozil enajsto mesto v Dohi, Schrötter žal ni imel sreče

Arbolino si je privozil enajsto mesto v Dohi, Schrötter žal ni imel sreče

Objavljeno: 06.04.2021

Tony Arbolino je z odličnim 11. mestom na le drugi dirki Moto2 zagotovil pozitiven zaključek treh razburljivih tednov v Katarju, medtem ko je sotekmovalec ekipe LIQUI MOLY IntactGP Marcel Schrötter na žalost brez lastne krivde strmoglavil.

 

Na drugi dirki sezone in s tem tudi drugi dirki v Moto2 je Tony Arbolino skoraj neizprosno prehiteval enega tekmovalca za drugim. S položaja 20 na štartu je novinec začasno zasedel deseto mesto.

 

Na svoji poti je neprekinjeno pritiskal na sotekmovalce in sprožal stalne napade na tekmece pred seboj. Na koncu je Italijan ciljno črto prečkal na enajsti poziciji, le pet sekund je zaostal za petim mestom.

Kot drugi najhitrejši na ogrevanju je Marcel Schrötter dobil dodaten zagon, ki ga je potreboval za štart  dirke za VN Dohe, tako kot prejšnji teden. Tokrat pa se načrt ni povsem izšel, čeprav je 28-letnik na dirki našel dober ritem, ki ga je v kvalifikacijah  pogrešal.

Ko je v 14. krogu na 14. mestu ujel Jakea Dixona, je Anglež padel v hitrem ovinku tik pred Marcelom Schrötterjem, ki je bil preveč blizu, da bi se odzval ali se izognil. Voznik Intact GP je trčil naravnost v Dixonovo kolo in prav tako padel. Na srečo ni utrpel večjih poškodb.

 

Marcel Schrötter in Tony Arbolino se bosta vrnila na dorkališče čez  dva tedna, ko bo Grand Premio de Portugal potekal od 16. do 18. aprila.

Dirka:
1. Sam LOWES / GBR / KALEX
2. Remy GARDNER / AUS / KALEX
3. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX
11. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX
NC Marcel SCHROTTER/ GER/ KALEX


Ogrevanje:
1. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX - 1'59.821
2. Marcel SCHROTTER/ GER/ KALEX - 1'59.939 (+0.118)
3. Remy GARDNER/ AUS/ KALEX - 1'59.964 (+0.143)
21. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX - 2'00.788 (+0.967)

Svetovno Prvenstvo lestvica:
1. LOWES Sam / GBR / 50
2. GARDNER Remy / AUS / 40
3. FERNANDEZ Raul / SPA / 27
4. BEZZECCHI Marco / ITA / 26
5. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 22
6. VIETTI Celestino / ITA / 13
7. FERNANDEZ Augusto / SPA / 12
8. OGURA Ai / JPN / 11
9. BENDSNEYDER Bo / NED / 11
10. ROBERTS Joe / USA / 10
11. DIXON Jake / GBR / 9
12. NAVARRO Jorge / SPA / 9
13. MANZI Stefano / ITA / 8
14. SCHROTTER Marcel / GER / 8
15. VIERGE Xavi / SPA / 7
16. ARBOLINO Tony / ITA / 5

Moštvena lestvica:
1. RED BULL KTM AJO / 67
2. ELF MARC VDS RACING TEAM / 62
3. SKY RACING TEAM VR46 / 39
4. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 22
5. PETRONAS SPRINTA RACING / 16
6. LIQUI MOLY INTACT GP / 13
7. ITALTRANS RACING TEAM / 12
8. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 12
9. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 11
10. MB CONVEYORS SPEED UP / 9
11. FLEXBOX HP40 / 8
12. AMERICAN RACING / 5
13. SOLUNION ASPAR TEAM / 4

Tony Arbolino

P11

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P16 - 5 točk

"Na štartu sem se počutil povsem samozavestno in se mi je zdelo, da lahko prehitim veliko motociklistov. Moja strategija je bila, da sem v prvem kroga prehitel čim več dirkačev in poskušal pridobiti čimveč mest. Po startu sem držal tempo in želel čimbolj občutiti motocikel. Na tej dirki sem se veliko naučil, še posebej med prehitevanjem, pa tudi, kaj na kolesu potrebuje  izboljšanje. Ko vse to veš, postaneš srečen, ker že premikaš mejo. počutil sem se res dobro in zaostanek na koncu je bil približno dve sekundi do petega mesta. Katar zapuščam z odličnim občutkom in vedenjem, da se lahko borimo z drugimi hitrimi motociklisti. Moja ekipa je konec tedna veliko delala in delamo tudi na razumevanju drug drugega, ker je to resnično pomembno. Že zdaj zelo dobro sodelujemo in vem, da bo ta ekipa storila vse, da pride do vrha. Močno si bomo prizadevali, da bi ta motocikel pripeljali na stopničke. "

Marcel Schrötter

 

NC

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P14 - 8 točk

 

"Bil sem v zelo konkurenčni skupini takoj za  Dixonom in ko mu je prednji del podneslo na izstopu iz hitrega zavoja 14, nisem imel možnosti, da bi se odzval, niti se mu nisem mogel izogniti. Sprva sem mislil, da lahko še vedno rešim padec, potem pa me je še enkrat močno streslo in me vrglo. Če začnem tako daleč zadaj, je tveganja vedno veliko. Na žalost se nisem mogel prebiti naprej kot prejšnji teden. Motocikel je deloval zelo dobro. Moral pa sem  v zaviranje vložiti veliko truda. Prehitel sem več deset tekmovalcev, potem pa sem skoraj vedno šel v ovinke preširoko. Držanje vrste je bilo pravzaprav največja težava danes. naprej in nazaj, zato sem se tam zataknil. To je seveda sramota, ker sem imel občutek, da imamo dober potencial. Tempo je bil dober in mislim, da bi z njim lahko dosegel soliden rezultat. Nihče ni odgovoren za nesrečo, vendar se to zgodi, ko smo ujeti v večji skupini na sredini. Če želimo pozitivne vidike vzeti s seboj, bomo nadaljevali z delom in se osredotočili na boljše kvalifikacije. Škoda, saj bi bilo lepo v Katarju odnesti kakšno točko, vendar bomo nadaljevali na Portugalskem. "

Jürgen Lingg

 

Vodja ekipe

"Iskreno moram reči, da sem videl to dobro tekmo za Tonyja. Že prejšnji teden ste lahko opazili, da postaja vedno bolj stabilen, hitrejši in bolj konstanten na treningih, še posebej pa ta teden. To vidimo v rezultatih, kar smo prepoznali že v analizah. Nenehno se izboljšuje in lahko ugotovite, da se počuti vedno bolj udobno. Tony je danes vozil res močno dirko. Rezultat je še boljši, prebil se je iz zaledja na dobero mesto. Naredil je odlično delo in zabavno je bilo gledati njegovo dirko. Je na pravi poti, seveda pa se mora še veliko naučiti. Naredil je nekaj majhnih napak tudi danes, toda to je del učenja. Hitrost in motivacija sta prisotni in mu moramo dati čas, da ostane miren, potem pa mislim, da bo kmalu lahko dosegel enomestne rezultate.

 

Marcel se mora v kvalifikacijah bolje postaviti, da si zagotovi boljši izhodiščni položaj, potem ne bo imel težav kot danes. Časi njegovih krogov so bili zelo dobri, toda od tako daleč zadaj mu je bilo zelo težko. Potem je Dixon padel pred njega in tudi on se ni mogel izogniti strmoglavljenju. To je bila zagotovo smola, vendar se to dogaja na dirkah. Najpomembneje je, da ni poškodovan. To mora sedaj preboleti in nato nadaljevati čez dva tedna. Po kvalifikacijah nismo pričakovali čudežev. Manjka mu le dve ali tri desetinke, da bi jih dohitel od tako daleč zadaj. Na tem moramo delati, še posebej, ko gre za kvalifikacije. "

 

 

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.