Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Zapletena dirka Catalunya-GP se konča z desetim in enajstim mestom za ekipo LIQUI MOLY Intact GP

Zapletena dirka Catalunya-GP se konča z desetim in enajstim mestom za ekipo LIQUI MOLY Intact GP

Objavljeno: 28.09.2020

Na deveti dirki sezone 2020 sta ciljno črto  Gran Premi de Catalunya  Marcel Schrötter in Tom Lüthi prečkala na desetem in enajstem mestu.

Potem ko je ogrevanje v nedeljo na Circuit de Barcelona-Catalunya potekalo ob močnem soncu, a precej svežih 13 ° C, se je ob začetku dirke Moto2 nebo oblačilo, tokrat pa je ostalo suho, za razliko od Misana  pred tednom. Zaradi temperaturnih sprememb je ta vikend za nekatere motocikliste postalo težavno, še težje pa je bilo ustvariti dovolj oprijema in s tem zaupanje v prednje kolo.

 

Marcel Schrötter je dirkalni dan v Barceloni začel z obetavnim ogrevanjem na petem mestu. Tudi če je na koncu treninga utrpel manjšo poškodbo, je imel 27-letnik dober občutek za prihajajočo dirko z 22 krogi. Njegov 14. izhodiščni položaj ni bil najboljši in po dveh zavornih napakah na začetku je moral voznik Intact GP dosti tvegati, da se je prebil do skupine spredaj, ki so jo sestavljali Marcos Ramirez in sodirkač Tom Lüthi.

Tom Lüthi, ki je na štartu iz četrte vrste izgubil dve poziciji in se vrnil na deveto mesto, je poskušal vse, da bi zasledovalce Ramireza in Schrötterja zadržal. A ni mogel nadaljevati s hitrostjo, izgubil je oprijem in je moral najprej popustiti Špancu, za njim pa njegovemu sotekmovalcu.

Marcel Schrötter je ob vstopu v zadnji krog vodil skupino treh, a je zaradi nove zavorne napake izgubil deveto mesto in ciljno črto Circuit de Barcelona prečkal na desetem mestu. Zaradi napake pri prestavljanju v 10. zavoju je Tom Lüthi izgubil povezavo s skupino pred seboj, zaradi česar je moral dirko končati na enajstem mestu.

Ekipa LIQUI MOLY Intact GP bo zdaj imela kratek enotedenski premor, preden se začne naslednja dirka  Grand Prix Le Mans od 9. do 11. oktobra, nato pa bo tekmovanje MotoGP še dva tedna zapored potekalo v španski Aragoni.


Gran Premi de Catalunya

Dirka:
1. Luca MARINI / ITA / KALEX
2. Sam LOWES / GBR / KALEX
3. Fabio DI GIANNANTONIO / ITA / SPEED UP
10. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX
11. Thomas LUTHI / SWI / KALEX


Ogrevanje:
1. Luca MARINI / ITA / KALEX - 1'43.924
2. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'44.046 (+0.122)
3. Jorge MARTIN / SPA / KALEX - 1'44.150 (+0.226)
5. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'44.356 (+0.432)
7. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'44.396 (+0.472)


Svetovno Prvenstvo Lestvica:
1. MARINI Luca / ITA / 150
2. BASTIANINI Enea / ITA / 130
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 114
4. LOWES Sam / GBR / 103
5. MARTIN Jorge / SPA / 79
6. NAGASHIMA Tetsuta / JPN / 72
7. CANET Aron / SPA / 61
8. VIERGE Xavi / SPA / 59
9. LUTHI Thomas / SWI / 57
10. ROBERTS Joe / USA / 56
11. SCHROTTER Marcel / GER / 54
12. GARDNER Remy / AUS / 41
13. NAVARRO Jorge / SPA / 41
14. BALDASSARRI Lorenzo / ITA / 39
15. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 36

Ekipna razvrstitev:
1. SKY RACING TEAM VR46 / 264
2. RED BULL KTM AJO / 151
3. EG 0,0 MARC VDS / 139
4. ITALTRANS RACING TEAM / 135
5. LIQUI MOLY INTACT GP / 111
6. PETRONAS SPRINTA RACING / 81
7. INDE ASPAR TEAM MOTO2 / 78
8. HDR HEIDRUN SPEED UP / 77
9. TENNOR AMERICAN RACING / 68
10. FLEXBOX HP 40 / 60
11. ONEXOX TKKR SAG TEAM / 41
12. MV AGUSTA FORWARD RACING / 24
13. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 19
14. NTS RW RACING GP / 9
15. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 3

Marcel Schrötter

P10
Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P11 - 54 točk

"Edina pozitivna stvar današnje dirke je bila, da sem lahko postavil razmeroma dosledne čase. Po precej dobrem začetku sem uspel zapolniti vrzel do Toma in Ramireza. Tudi prvi ovinki so bili zelo dobri. Vendar sem pozno zaviral v desetem ovinku. Na začetku sem imel veliko težav z ustavljanjem kolesa, zadnje kolo se je neprestano dvigovalo, kar me je potem stalo tri ali štiri mestai,mislim, da je to bila moja glavna težava, da nisem ostal v ospredju. Bila je težka dirka, ker je bila zelo spolzka proga. Seveda sem si želel več in tako sem proti koncu spet naredil zavorno napako, ko sem se poskušal braniti. Posledično sem spet izgubil deveto mesto in kaj takega se pač ne bi smelo zgoditi. To je seveda zelo nadležno, a dirko so nas stale napake na začetku. Zdaj moramo videti, zakaj včasih prihaja do tega. Trudimo se, dobro se počutimo in naenkrat nič več ne deluje, to moramo nujno spraviti pod nadzor. "

 

Tom Lüthi

P11
Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P9 - 57 točk

"Ponovno je bila zelo razočarajoča dirka. Enajsto mesto ni dovolj in ni se o čem pogovarjati. Nisem imel hitrosti od začetka do konca in sem imel veliko težav, da sem mu sledil na dirki. Res sem se boril in čeprav sem mislil, da bo z novimi gumami bolje, sem se moral zavedati, da na žalost ni bilo tako. Vozil sem izjemno preko meje, kar je pomenilo, da nisem mogel zgraditi pravilnega ritma. Izgubil sem čas in nato korak za korakom šel nazaj, ker se je zadnja pnevmatika začela slabšati. Nato sem bil vpleten v boj z Ramirezom in Marcelom in sem lahko spet prehitel Marcela, ker sem bil boljši v zavorah, potem pa sem v desetem ovinku imel težavo z menjalnikom. Posledično sem skoraj strmoglavil. Tako se je vse skupaj ujelo in žal sva bila danes zelo daleč zadaj. Zdaj greva domov in bova spet s polno hitrostjo napadla v Le Mansu. "

Jürgen Lingg

 

Vodja ekipe

"Seveda rezultati niso bili tisto, kar smo imeli v mislih, a nekoliko predvidljivo je bilo tudi po mestih, ki smo jih zasedli v drugem četrtletju. Po kvalifikacijah danes to ni bila lahka naloga, a kljub vsemu sem pričakoval malo več Bil je seveda turbulenten vikend, nikomur ni bilo lahko, zdaj pa moramo videti, kaj lahko naredimo bolje. Kljub temu ni bilo tako slabo, da bi morali zakopati glavo v pesek. Vsekakor lahko izboljšamo. Tu je bilo zelo težko zaradi pomanjkanja oprijema, še posebej pri sprednjem kolesu, in če ne morete zgraditi popolnega zaupanja, potem postane še težje. Na koncu so vsi kosajo s tem drugače. Upravljanje gum na daljavo res ni bilo lahko in težava je bila prisotna ves vikend. "

 

 

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.