Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Težave z oprijemom zapletejo otvoritveni dan v Brnu

Težave z oprijemom zapletejo otvoritveni dan v Brnu

Objavljeno: 08.08.2020

Ni lahek začetek vikenda v  Brnu za dirkača LIQUI MOLY Intact GP , ki sta prvi dan končala na 12. in 20. mestu.

 

Prvi dan treninga za češki Grand Prix se je izkazal za čudovit poletni dan s skoraj prijetnimi 30 ° Celzij v primerjavi z izjemno vročino Jereza izpred dveh tednov.

 

V petek, le deset dni po operaciji roke, je bil Marcel Schrötter spet na svojem Intact GP Kalexu. Še vedno rahlo prizadet zaradi otekline, na prvem treningu se je uvrstil na peto mesto s časom 2,03,185 in dan končal na dvanajstem mestu v skupnei razvrstitvi, sedem desetink za Samom Lowesom, ki je bil prvi dan najhitrejši . Na 5,4 kilometra dolgi progi, ki trenutno ne ponuja najboljšega oprijema, je 27-letnikova prednostna naloga, da poišče boljši občutek za zavijanje in nadzor sprednjega kolesa.

Upanja Toma Lüthija, da bo nadaljeval trend napredovanja iz Jereza II, se na prvi dan v Brnu žal niso izpolnila.Njegov Jerezov nastop, ki je  potekal v pravi smeri, se na Češkem ni nadaljeval tako. Tako kot njegov sodirkač in kot večina drugih voznikov tudi Švicar ni imel oprijema na češki progi. Tudi njemu je manjkal občutk na prednjem kolesu, kar mu ni dalo dovolj zaupanja, da bi si lahko postavil svoje meje. Čeprav se je popoldne izboljšal za več kot dve desetinki, je njegov čas 2'03.592 še vedno za več kot sekundo zaostal za vodilnim. Izkušeni dirkač s svojim 20. mestom seveda ni zadovoljen in bo s svojo posadko skušal najti odločilno rešitev čim hitreje.

 

 

Velika nagrada Česke

FP1:
1. Sam LOWES / GBR / KALEX - 2'02.480
2. Joe ROBERTS / USA / KALEX - 2'02.816 (+0.336)
3. Tetsuta NAGASHIMA / JPN / KALEX - 2'02.889 (+0.409)
5. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 2'03.185 (+0.705)
19. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 2'03.829 (+1.349)


FP2:
1. Enea BASTIANINI / ITA / KALEX - 2'02.689
2. Sam LOWES / GBR / KALEX - 2'02.722 (+0.033)
3. Luca MARINI / ITA / KALEX - 2'02.799 (+0.110)
11. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 2'03.211 (+0.522)
18. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 2'03.592 (+0.903)

 Marcel Schrötter

P12 - 2'03.185 (+0.705)

 

"Najpomembneje je bilo voziti  dobro z operirano roko. Čeprav je še vedno precej otekela, zaradi česar je v usnjeni obleki nekoliko teseno. Zelo dobro je ,da nisem dobil tdih mišic in bolečin, ki jih to prinaša. Zjutraj je šlo precej dobro. Popoldne smo opravili prvo vožnjo z rabljenimi pnevmatikami. Zelo sem se trudil, ampak ne vem, kaj je s progo, vendar je zelo spolzka. Po dveh krogih so pnevmatike že zelo obrabljene. To je težko razumeti in seveda dobro odpeljati. Ampak na splošno se na kolesu počutim dobro, čeprav moramo ugotoviti, kako se pri nekaterih stvareh izboljšati, zlasti pri zavijanju in občutku sprednjega kolesa. Na obeh treningih smo preizkusili veliko s sprednjima pnevmatikama in na koncu smo opravili zadnjo vožnjo z ne optimalno rešitev in se zato ne bi mogli izboljšati. Prvi dan smo lahko zadovoljna po operaciji, ki je bila pred tednom dni. Zdaj si bom opomogla, ohladila roko in nadaljevala boj jutri. "

Tom Lüthi

P20 - 2'03.592 (+1.112)

 

"Bil je težek prvi dan. Resnično smo upali, da bomo nadgrajevali od Jereza naprej. A to nas je v resnici vrnilo daleč nazaj. Imeli smo nekaj hudih težav, ki so se odražale v naših časih. Poskušamo najti rešitev , da bi odpravili težave. Podatke že analiziramo, ker na žalost prvi dan ni šel tako dobro, kot smo upali. Še nimamo konkretnega pristopa, vendar smo čez dan preizkusili nekaj stvari, ki jih moramo zdaj podrobneje preučiti in oceniti. Na koncu se vedno pojavijo kombinacije težav - če nimaš občutka kadar zavijaš,je logično, da primankuje samozavesti, ko prednje kolo parkrat zdrsne. Vse skupaj se združi in potem ti manjka zaupanja ,da bi se potisnil ,do meje. Pomembno je, da to rešimo zdaj in uberemo smer, s katero bomo lahko veliko bolje sodelovali, vendar sem zelo prepričan, da bomo To mi bo uspelo. "

Patrick Mellauner

Crew Chief #23 Marcel Schrötter

 

"Marcel še ni našel dobrega tempa. Na žalost se vedno spopadamo z enakimi težavami. Primanjkuje nam oprijema, še posebej zato, ker je ta proga izjemno spolzka.Marcelov jutranji rezultat nas ne sme zavesti,kajti imel je dav posamična kroga zelo hitra, a nimamo takšnega tempa čez celo dirko. Imamo nekaj idej za soboto, tako da bomo veliko poskušali kot vedno in upamo, da bomo hitro našli pravo pot. "

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.