Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Odličen nastop v Misanu je nagrajen s petim in devetim mestom

Odličen nastop v Misanu je nagrajen s petim in devetim mestom

Objavljeno: 23.09.2020

Po začetnem kaosu zaradi dežja in zapoznelega postopka hitrega štarta sta motociklista LIQUI MOLY Intact GP Marcel Schrötter in Tom Lüthi dala vse od sebe, kar je bilo dovolj za uvrstitem med top pet in top deset

 

Malo pred pripravo proge Moto2 na osmo dirko sezone se je nad Misano World Circuit Marco Simoncelli pojavil neopazen oblak.

 

Po petih krogih je začelo rahlo deževati, a kmalu zatem je bila dirka Moto2 na VN Emilije Romagne prekinjena zaradi nejasnih razmer na progi. Ponovni zagon je bilo treba odložiti tudi zaradi nove kratke deževne plohe.

 

Ko je končno napočil čas ponovnega začetka, sta bili štartni poziciji za teh preostalih deset krogov dirke, poziciji pred rdečo zastavo,kar pomeni šesto in štirinajsto mesto za dirkača LIQUI MOLY Intact GP.

Marcel Schrötter je na drugi dirki odlično začel in z tretjim mestom zapeljal v prvi ovinek za Eneo Bastianini in Xavijem Viergejem. Medtem ko je Italijan vozil v ospredju in na koncu odnesel zmago, sta se Vierge in Schrötter med seboj borila v neizprosnem dvoboju. Voznik Intact GP je končno našel vrzel v notranjosti, kar je povzročilo stik, ki ga je Španec žal plačal z dirkalnim zaključkom. 27-letni Bavarec je vozil zelo široko kar sta takoj izkoristila njegova zasledovalca Marco Bezzecchi in Sam Lowes. Na koncu je ciljno črto po močni bitki prečkal Marcel Schrötter.

 

Z enajstimi točkami se je na lestvici povzpel na deseto mesto in je zdaj toliko bolj motiviran za naslednji izziv, ki prihaja prihodnji teden v Barceloni.

 

Tom Lüthi je dal tudi vse na VN Emilia Romagna v Italiji in bil uvrščen med deseterico. Drugi vikend v Misanu je Švicar še enkrat zelo trdo delal s svojo posadko za reševanje trenutnih težav. Tudi v nedeljo iz tega ni bil popolnoma izvzet. S svežimi gumami je lahko na vnovični dirki za seboj pustil nekaj tekmovalcev.

 

Kot deveti na lestvici bodo Tom Lüthi in ekipa LIQUI MOLY Intact GP v samo nekaj dneh odpotovali v Barcelono, kjer bodo nadaljevali svoje delo na Veliki nagradi Katalonije od 25. do 27. septembra!

 

Gran Premio dell'Emilia Romagna e della Riviera di Rimini

Dirka:
1. Enea BASTIANINI / ITA / KALEX
2. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX
3. Sam LOWES / GBR / KALEX
5. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX
9. Thomas LUTHI / SWI / KALEX


Ogrevanje:
1. Tetsuta NAGASHIMA / JPN / KALEX - 1'36.346
2. Aron CANET / SPA / SPEED UP - 1'36.381 (+0.035)
3. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'36.421 (+0.075)
6. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'36.650 (+0.304)
10. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'36.863 (+0.517)


Svetovno Prvenstvo Lestvica:
1. MARINI Luca / ITA / 125
2. BASTIANINI Enea / ITA / 120
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 105
4. LOWES Sam / GBR / 83
5. MARTIN Jorge / SPA / 79
6. NAGASHIMA Tetsuta / JPN / 68
7. VIERGE Xavi / SPA / 59
8. CANET Aron / SPA / 53
9. LUTHI Thomas / SWI / 52
10. SCHROTTER Marcel / GER / 48

11. ROBERTS Joe / USA / 45
12. GARDNER Remy / AUS / 41
13. BALDASSARRI Lorenzo / ITA / 39
14. FERNANDEZ Augusto / SPA / 36
15. NAVARRO Jorge / SPA / 28

Moštvena uvrstitev:
1. SKY RACING TEAM VR46 / 230
2. RED BULL KTM AJO / 147
3. ITALTRANS RACING TEAM / 125
4. EG 0,0 MARC VDS / 119
5. LIQUI MOLY INTACT GP / 100
6. PETRONAS SPRINTA RACING / 81
7. INDE ASPAR TEAM MOTO2 / 70
8. FLEXBOX HP 40 / 57
9. TENNOR AMERICAN RACING / 50
10. BETA TOOLS SPEED UP / 48
11. ONEXOX TKKR SAG TEAM / 41
12. MV AGUSTA FORWARD RACING / 23
13. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 17
14. NTS RW RACING GP / 9
15. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 3

 Marcel Schrötter

P5
Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P10 - 48 točk

"Prvi začetek je bil spodoben, nato je prišel dež, ki nam ni ustrezal. Bili smo že na mehkih pnevmatikah kar nam je ustrezalo. Mogoče bi imel težave v zadnjih treh krogih, toda do takrat bi se lahko dobro odrezal. Težava je bila v tem, da nismo imeli na voljo nove pnevmatike za ponovni štart. Tisti, ki so trdo pnevmatiko že uporabljali, so zamenjali z mehko, ker bi zagotovo ostala v dobri formi za 10 krogov. Tako sem bil na kratki dirki v nekoliko slabšem položaju zaradi že rabljenih pnevmatik. Zaradi dobrega startnega položaja smo kljub temu lahko pokazali dobro dirko. Bil je težak boj z Xavijem Viergejem , ker je bil neverjetno hiter nikakor nisem mogel mimo njega. Seveda sem poskusil vse in morda me je to spravilo v težave z ostalimi nasprotniki. Ampak moral sem poskusiti.škoda ,da mi ni uspelo, kajti lahko bi lažje nadzoroval svoj tempo, ampak moramo biti zadovoljni z doseženim rezultatom. S seboj smo vzeli pomembne točke, vidimo, da zmoremo, zdaj moramo spet sestaviti vse koščke sestavljanke. Vsi dobro opravljajo svoje delo, vendar trenutno to ni tako enostavno. Hvala moji ekipi. Že naslednji teden sem zelo motiviran za Barcelono. "

Tom Lüthi

P9
Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P9 - 52 točk

"Oba starta sta bila precej dobra, obakrat sem bil na zunanji strani v prvem ovinku, potem pa izgubil nekaj položajev, ker sem bil nekoliko ujet med sotekmovalce. Na drugi dirki je bilo jasno, da bo šprinterska dirka z desetimi krogi, zato smo, kot mnogi drugi nadeli nove mehke pnevmatike. Tudi trde pnevmatike na prvem štartu so se dobro odnesle. Vse je šlo dobro, a težava je bila v tem, da sem se zataknil v prometu in nove pnevmatike nisem mogel uporabiti, nato sem poskusil napasti, nekaj tekmovalcev prehitel in se boril, vendar je bilo premalo. Zdaj je Barcelona naslednja in to je proga s primerljivim tokom, nastavitve motocikla bojo podobne. Poskušali bomo graditi na tem in se izboljšati. "

Jürgen Lingg

Vodja ekipe

"Zelo sem zadovoljen z izidom dirke, ker je bil za naše dirkače zelo težek vikend. Oba sta dosegla zelo dober rezultat. Trdo sta se borila in lahko bi rekli, da sta dala vse od sebe. Rad bi podal velik kompliment vsem v ekipi, ker so se res zelo potrudili. Vse smo poskusili in na koncu smo bili nagrajeni z dvema rezultatoma med top deset. Ponovni zagon vedno vse zakomplicira, saj se nato poveča nervoza. Oba sta to brez težav obvladala. Barcelono bomo gradili na tem. "

 

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.