Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Marcel Schrötter dosegel 0,5 točke v deževnem kaosu Burirama

Marcel Schrötter dosegel 0,5 točke v deževnem kaosu Burirama

Objavljeno: 04.10.2022

Nenaden naliv je v nedeljo na Tajskem povzročil veliko navdušenja, ko je  po več poizkusih dirka  Moto2 bila začeta.  Končana je bila z manj kot dvema tretjinama prevožene razdalje, kar je Marcelu Schrötterju iz ekipe LIQUI MOLY Intact GP prineslo 0,5 točke s P15. , medtem ko je Jeremy Alcoba postal žrtev akvaplaninga.

 

Pred štartom, je naliv naredil svojo pot. Kar od nikoder se je ulilo čez velike dele 4,6 km dolgega mednarodnega dirkališča Chang v Buriramu, kar je privedlo do prve zamude na štartu. Ekipe so mrzlično namestile dežne gume, da se je dirka lahko začela brez večjih zamud. Toda deževalo je vedno močneje.

Na žalost je Jeremy Alcoba izpadel iz dirke v četrtem krogu, potem ko je štartal s 14. mesta. Španec je ta konec tedna dosegel številne manjše uspehe in je bil zelo razpoložen na svoji 17. dirki sezone. Mladinec je s P13 nadaljeval s tekmovalnostjo tudi na ogrevanju. Na začetku dirke je izgubil nekaj pozicij, a se je kljub akvaplaningu boril za napredovanje. Tudi po njegovem spodrsljaju je Španec upal, da bo hitro odpotoval v boks svoje ekipe, kjer bodo popravili najhujšo škodo na svojem Kalexu in se vrnili na pravo pot.

V sedmem krogu od že skrajšanih  16  je končno sledila prekinitev zaradi rdečih zastav. Sledila je sprinterska tekma na 5 krogov, a so ponovni start zamaknile tudi vse močnejše padavine. V naslednjem ogrevalnem krogu je bil ponovno odpovedan in rezultat prvih sedmih odvoženih krogov končno ocenjen s polovico dejanskega rezultata.

Za Marcela Schrötterja je to pomenilo 0,5 točke v korist, potem ko je Nemec kljub neugodnim razmeram odlično štartal in zasedel 15. mesto. Pršenje dežja je bilo nadvse nevarno,  je stanje na stezi nato opisal 29-letnik. Čeprav je z ogrevanja prišel z dobrim počutjem, je dež le pokvaril vsakršen občutek in poskrbel, da izkušeni Schrötter ni mogel pritiskati na svoje gume, zaradi česar je bila vodljivost v ovinkih skoraj nemogoča.

Deževni kaos v Buriramu pripelje do konca intenzivne tritedenske turneje po Španiji in Aziji pred tretjo predzadnjo dirko sezone čez dva tedna, od 14. do 16. oktobra, na enem najbolj spektakularnih dirkališč na svetu: Phillip Islandu. Grand Prix v daljni Avstraliji.

Rezultati

ogrevanje
1.   Somkiat CHANTRA/ THA/ KALEX – 1'36.054
2.   Alonso LOPEZ/ SPA/ BOSCOSCURO – 1'36.206 (+0.152)
3.   Tony ARBOLINO/ ITA/ KALEX – 1'36.342 (+0.288)
4.   Joe ROBERTS/ USA/ KALEX - 1'36.464 (+0.410)
5.   Ai OGURA/ JAP/ KALEX – 1'36.492 (+0.438)
13.  Jeremy ALCOBA/ SPA/ KALEX – 1'36.829 (+0.775)
23.  Marcel SCHRÖTTER/ GER/ KALEX  – 1'37.352 (+1.298)

dirka
1.  Tony ARBOLINO/ ITA/ KALEX –
2.  Filip SALAC/ CZE/ KALEX – (+0.251)
3.  Aron CANET/ SPA/ KALEX – (+3.112)
4.  Jake DIXON/ GBR/ KALEX – (+3.268)
5.  Alonso LOPEZ/ SPA/ BOSCOSCURO –(+4.137)
15. Marcel ScCHRÖTTER/ GER/ KALEX – (1 Lap)
DNF Jeremy ALCOBA/ SPA/ KALEX


svetovno prvenstvo- lestvica
1.  FERNANDEZ Augusto / SPA / 238,5
2.  OGURA Ai / JPN / 237
3.  CANET Aron / SPA / 185
4.  VIETTI Celestino / ITA / 165
5.  ARBOLINO Tony / ITA / 150,5
6.  ACOSTA Pedro / SPA / 132
7.  ROBERTS Joe / USA / 130
8.  DIXON Jake/ GBR/ 127,5
9.  CHANTRA Somkiat / THA / 120
10. LOPEZ Alonso/ SPA/ 110,5
11. SCHRÖTTER Marcel / GER / 104,5
18. ALCOBA Jeremy/ SPA/ 47

moštvena uvrstitev
1. RED BULL KTM AJO / 370,5
2. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 357
3. FLEXBOX HP40 / 268
4. ELF MARC VDS RACING TEAM / 201,5
5. INDE GASGAS ASPAR TEAM / 201,5
6. BETA TOOLS SPEED UP/ 165,5
7. MOONEY VR46 RACING TEAM / 165
8. LIQUI MOLY INTACT GP / 151,5
9. ITALTRANS RACING TEAM / 145
10. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 81,5

Marcel Schrötter

P15 Svetovno prvenstvo Moto2 2022 – P11 – 104,5 točke

 

"Kakšna kaotična nedelja! *smeh* Ne le, da je vse pokvaril dež, tudi kaos se je začel že pri nas v boksih. Nenadoma  mi je počil škorenj, nekaj ni delovalo na hidracijskem sistemu na čeladi, vreme- Nadaljevalo se je enako kaotično. Po štartu je bilo veliko nemira in ne bi imel nič proti deževni dirki. Ampak mislim, da bi morali v teh razmerah veliko prej nehati, ker je bilo ponekod res izjemno nevarno.Pred tem sem dobro štartal, nadoknadil nekaj pozicij, a jih spet hitro izgubil.Motorja v kratkem času nismo mogli optimalno prilagoditi dežju, kar je pomenilo, da je bilo moje počutje nato še veliko slabše. V močnem dežju nisem imel skoraj nobene povratne informacije o motociklu, na območjih akvaplaninga nisem imel pritiska na pnevmatike in sem moral voziti bolj ali manj pokončno, posledično sem dvakrat ali trikrat zašel s steze. Nato sem se poskušal prebiti naprej, ko sem videl, da lahko grem hitreje od skupine pred mano. Meja med strmoglavljenjem in obdržanjem pokonci je bila zelo zelo majhna. Zelo sem se veselil ponovnega zagona, ker bi potem lahko šel ven ob pravi nastavitvi za dež. Začetki v dežju mi ​​dobro uspevajo, tako da mislim, da bi lahko prišli med prvih 10. Malo sem razočaran, na koncu mi je uspelo osvojiti le pol točke, a bil je to še en težak vikend. Dež bi lahko igral v naš prid, vendar moramo spet najti pot naprej tudi brez dežja. Sedaj nas čaka teden dni premora pred Avstralijo in uživali bomo na polno. Zahvaljujem se vsem za podporo v tem trenutku."

Jeremy Alcoba

 

DNF Svetovno prvenstvo Moto2 2022 – P18 – 47 točk

 

"Zelo sem razočaran in zdi se, da sreča v zadnjem času ni na naši strani, saj je bilo na Japonskem počutje dobro, a smo imeli težave z zaviranjem. Tukaj na Tajskem smo ta vikend opravili odlično delo. Bil sem poln samozavesti od ogrevanja, saj niti nisem veliko pritiskal in sem imel  dober tempo. Na začetku tekme sem bil prepričan, da lahko imamo močno dirko, potem pa je začelo močno deževanje. To mi je vzelo občutek za kolo,  zato sem vozil precej počasi. Spet sem dohitel najvišja mesta, a sem padel. Bilo je nekoliko čudno, vendar je bila celotna dirka čudna. Frustriran sem, ker  spet nismo  končali dirke. Bilo je trdo delo, vendar smo ugotovili, da smo hitri in napredujemo, zato se bom poskušal osredotočiti le na naslednjo dirko."

Jürgen Lingg

vodija ekipe

"Mislim, da je bil Jeremyjev  konec tedna njegov najboljši v celotni sezoni. V petek je bil zelo močan, bil je takoj med prvih 10 in šel naravnost v Q2. V Q2 čas ni bil optimalen, sicer bi dosegel boljši štartni položaj kot P14. Kljub temu je bil to dober štartni položaj za dirko, ki jo je nato prizadel močan dež. Bilo je kot loterija, ki jo je bilo treba odigrati. Na žalost je nato padel. Kaj takega se zlahka zgodi v takih pogoji, ampak glavno da je nepoškodovan res mora odnesti pozitivne stvari tega vikenda s seboj v Avstralijo.

Marcel je šel odločno na dirko, vendar je bil za njim še en težak vikend. Ni si mogel zgraditi samozavesti, ki jo je potreboval. Zdaj mora ostati miren in osredotočen, potem se bosta uspeh in hitrost vrnila sama od sebe. V zahrbtni tekmi je Marcel ostal na mestu, kar je bil prav tako izjemen dosežek. Verjetno bi bilo brez prekinitve mogoče več, a prekinitev je bila več kot nujna. Zdaj mora gledati naprej in to označiti."

 

 

Copyright © 2020 - 2023 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.