Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Lüthi v Avstriji zasedel peto mesto

Lüthi v Avstriji zasedel peto mesto

Objavljeno: 24.08.2020

LIQUI MOLY Intact GP motociklist Tom Lüthi je na štajerskem Grand Prixu dosegel suvereno peto mesto, medtem ko je Marcel Schrötter na dirki s 25 krogi zasedel enajsto mesto!

Druga dirka v nedeljo na Red Bull Ringu v Spielbergu se je začela s hladnejšimi temperaturami kot pred dnevi. S približno 23 ° C so bili popolni pogoji za razburljivo šesto dirko Moto2 v sezoni.

Za Toma Lüthija je bilo to peto mesto na štajerski veliki nagradi prva uvrstitev med top 5 v sezoni 2020. Švicar je imel nekaj težkih tednov, a korak za korakom se je boril  in na današnji dirki dokazal, da ni daleč od vrha. Potem ko je startal s sedmega mesta, mu je bilo vroče za petami,ampak je uspel svoje zasledovalce držal pod nadzorom. Peto mesto in enajst osvojenih točk sta bila kljub temu prijetna kompenzacija za naporne tri tedne in dobra osnova za devet dirk, ki jih čaka  letos.

Marcel Schrötter si je na ogrevanju priboril dodatno samozavest s svojim četrtim mestom, ki ga je lahko izkoristil za prihajajočo dirko in dobil svoj 21. startni položaj. Po samo štirih krogih je 27-letnik že napredoval na deseto mesto. S najhitrejšim časom kroga 1: 28,9. Če bi bil njegov začetni položaj boljši, bi bil resen kandidat za stopničke. Toda dvoboj z Eneo Bastianini je tudi jasno pokazal, da so bili vsi najboljši  motociklisti enako hitri na današnji dirki.

 

 

Velika nagrada Štajerske

Dirka:
1. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX
2. Jorge MARTIN / SPA / KALEX
3. Remy GARDNER / AUS / KALEX
5. Thomas LUTHI / SWI / KALEX
11. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX


Ogrevanje:
1. Aron CANET / SPA / SPEED UP - 1'28.666
2. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'28.861 (+0.195)
3. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'28.945 (+0.279)
4. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'28.967 (+0.301)
9. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'29.159 (+0.493)


Svetovno prvenstvo lestvica:
1. MARINI Luca / ITA / 87
2. BASTIANINI Enea / ITA / 79
3. MARTIN Jorge / SPA / 79
4. NAGASHIMA Tetsuta / JPN / 68
5. BEZZECCHI Marco / ITA / 65
6. LOWES Sam / GBR / 59
7. VIERGE Xavi / SPA / 46
8. CANET Aron / SPA / 43
9. GARDNER Remy / AUS / 41
10. ROBERTS Joe / USA / 39
11. SCHROTTER Marcel / GER / 37
12. LUTHI Thomas / SWI / 35

13. BALDASSARRI Lorenzo / ITA / 34
14. FERNANDEZ Augusto / SPA / 25
15. NAVARRO Jorge / SPA / 19

Moštvena uvrstitev:
1. SKY RACING TEAM VR46 / 152
2. RED BULL KTM AJO / 147
3. EG 0,0 MARC VDS / 84
4. ITALTRANS RACING TEAM / 79
5. LIQUI MOLY INTACT GP / 72
6. OPENBANK ASPAR TEAM / 60
7. PETRONAS SPRINTA RACING / 58
8. FLEXBOX HP 40 / 46
9. ONEXOX TKKR SAG TEAM / 41
10. TENNOR AMERICAN RACING / 40
11. + EGO SPEED UP / 22
12. MV AGUSTA FORWARD RACING / 16
13. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 11
14. NTS RW RACING GP / 9
15. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 3

 Tom Lüthi

P5
Moto2 svetovno prvenstvo 2020 - P12 - 35 točk

"Zelo sem zadovoljen s svojo dirko.Na tem lahko gradimo,ko se ozrem nzaj na Brno smo bili daleč zadaj,sedaj sem bil celotno dirko v ospredju,to je dober znak. Moja ekipa se je resnično dobro odrezala, čeprav po majhnih korakih,smo se vedno borili za napredek. Moj občutek na dirki je bil res dober, vendar sem vseeno izgubil preveč časa v tretjem sektorju, čeprav mi je uspelo veliko nadgraditi na zavorah. Vse bomo analizirali pred Misanoom, ampak mislim, da lahko na tem zdaj gradimo. Moto2 je izjemno tesen razred,Če se kakšna majhna stvar ne prilega si hitro v ozadju, že majhna napaka med vožnjo ima velik vpliv, hitrost mora biti pravilna, moraš biti v vrhunski formi ... To so bili naporni tedni, ker je postopek še vedno nenavaden in poseben, zato se veselim kratkega odmora, da si privoščim nekaj počitka in da se malo umirim, bom pa tudi dobro treniral, da bom primeren za Misano. "

Marcel Schrötter

P11
Moto2 svetovno prvenstvo 2020 - P11 - 37 točk

 

"z 21. mestom na lestvici smo se morali soočiti z resničnostjo. Mislim pa, da sem odpeljal dobro dirko, čeprav moramo še vedno pregledati podrobnosti. Bila sta dva ali trije krogi, kjer sem zaradi različnih manevrov izgubil veliko časa Na tej progi je na splošno težko nadomestiti izgubljeno, ker so vsi približno enako hitri. Ko sem končno našel tempo, sem se približal, potem pa sem spet izgubil nekaj časa, tako da je bilo precej težko zapreti vrzel. Precej sem vesel, ker sem imel tempo, s katerim bi se lahko spet boril za stopničke. Na koncu sem še vedno vozil s časom 1: 28,9-krat in mislim, da je to dober znak. Seveda mi je žal za celotno ekipo, vendar to namerno ne počnem. Želim si dobre uvrstitve, toliko kot kdorkoli drug. Mi smo ekipa, zmagamo in izgubimo skupaj. Samozavestno vem, da bi bilo danes veliko možnosti z začetnim položajem med top 10. To bomo vzeli s seboj, četudi  bi si želel, da bi na koncu dosegel boljši rezultat za mesto ali dve. Rad bi se zahvalil svoji ekipi, da so vedno tako željni, da mi pripravijo dober motocikel . "

Jürgen Lingg

Vodija ekipe

"Stvari so šle Tomu ta vikend veliko bolje. Danes mu je šlo zelo dobro in je na motociklu vidno bolj sproščen. Na koncu je ta napredek spremenil v dober rezultat. Njegov ritem bi bil dovolj za borbo za stopničke,toda tekmovalci so vozili tako skupaj,z podobnimi časi, da se ni uspel prebiti naprej. Hkrati je lahko precej dobro nadziral skupino za sabo. Njegovi časi krogov so bili konstantni,dosti krat je dosegel čas 1:28 , kar je povsem zadovoljujoče. Kakor koli že, ta konec tedna je naredil velikanski korak v pravo smer. S svojim 21. mestom na lestvici je Marcel v prvih krogih napredoval kar nekaj mest. Upoštevati moramo, da so bili ti motoristi le nekoliko počasnejši kot fantje spredaj, kar je na žalost pomenilo, da se je težko prebiti naprej. Dvoboji, tudi tisti z Bastianinijem, so ga na žalost zaustavljali, škoda, ker je imel zadnje štiri kroge zares dobre. Z drugimi besedami, lahko bi se spet boril za stopničke. Zdaj moramo poskrbeti, da med treningom pomagamo svojim motoristom, še posebej, kadar je bolj vroče in je oprijema manj. Hkrati pa se morajo prilagoditi tudi kolesu, saj je težava z oprijemom trenutno edino vprašanje, ki ga vidim. Vsi bomo skupaj delali na tem. "

 


 

 

 

 

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.