Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Lüthi se je boril za ugledno šesto mesto na VN San Marina

Lüthi se je boril za ugledno šesto mesto na VN San Marina

Objavljeno: 14.09.2020

 

Tom Lüthi je težaven prvi vikend v Misanu končal s spodbudnim šestim mestom. Moštveni kolega LIQUI MOLY Intact GP Marcel Schrötter je na žalost padel nekaj krogov pred koncem dirke, medtem ko je bil na petem mestu.

 

Poletne temperature in dirkalne akcije so bile na tribunah svetovnega dirkališča Misano Marco Simoncelli na voljo 10.000 gledalcem, kar je še bolj spodbudilo motocikliste ekipe LIQUI MOLY Intact GP.

Po težkih treningih na VN San Marina si je Tom Lüthi zaradi solidnega šestega mesta lahko oddahnil. Ta izjemen rezultat je bil nenazadnje posledica dobrega timskega dela in železne volje izkušenega dirkača. 25 krogov dolgo bitko je na raketni način začel z 11.mesta in hitro napredoval po lestvici. Motorist Kalexa je poskušal  nadoknaditi nekaj izgubljenih mest, želel je začeti še zadnji napad na Augusta Fernandeza, a ko se mu je prednje kolo skoraj uničilo, je sprejel svoje šesto mesto, s katerim se je uvrstil med 10 najboljših svetovnega prvenstva 2020 .

Tudi Marcel Schrötter je na današnji dirki pokazal močan nastop, v katerem je na začetku celo kazalo na stopničke. Toda zaradi nekaj nevarnih zdrsov je  27-letnik hitro spoznal, da je to premalo za preboj v ospredje, zato je moral vodilno skupino spustiti naprej. Potem, ko se je po več bitkah postavil na peto mesto, tudi s sotekmovalcem, je dal  vse od sebe, da bi se približal Xaviju Viergeju ,hkrati pa je zasledovalce držal na distanci. Svojo mejo je prekoračil in s šestimi krogi do konca je padel v 13. zavoju.

Ker je trenutno 13. na lestvici, pa nima časa, da bi zajokal zaradi zgrešenega rezultata Top5, saj bo od 18. do 20. septembra že dobil novo priložnost, da nadoknadi današnjo dramo na Gran Premio dell'Emilia Romagna e della Riviera di Rimini na Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 

Gran Premio di San Marino in della Riviera di Rimini

Dirka:
1. Luca MARINI / ITA / KALEX
2. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX
3. Enea BASTIANINI / ITA / KALEX
6. Thomas LUTHI / SWI / KALEX
nc Marcel SCHROTTER / GER / KALEX

Ogrevanjje:
1. Aron CANET / SPA / SPEED UP - 1'36.649
2. Remy GARDNER / AUS / KALEX - 1'36.762 (+0.113)
3. Luca MARINI / ITA / KALEX - 1'36.774 (+0.125)
6. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'36.988 (+0.339)
16. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'37.429 (+0.780)

Svetovno prvenstvo lestvica:
1. MARINI Luca / ITA / 112
2. BASTIANINI Enea / ITA / 95
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 85
4. MARTIN Jorge / SPA / 79
5. NAGASHIMA Tetsuta / JPN / 68
6. LOWES Sam / GBR / 67
7. VIERGE Xavi / SPA / 59
8. CANET Aron / SPA / 50
9. ROBERTS Joe / USA / 45
10. LUTHI Thomas / SWI / 45
11. GARDNER Remy / AUS / 41
12. BALDASSARRI Lorenzo / ITA / 39
13. SCHROTTER Marcel / GER / 37
14. FERNANDEZ Augusto / SPA / 36
15. NAVARRO Jorge / SPA / 19

Skupinska lestvica:
1. SKY RACING TEAM VR46 / 197
2. RED BULL KTM AJO / 147
3. EG 0,0 MARC VDS / 103
4. ITALTRANS RACING TEAM / 98
5. LIQUI MOLY INTACT GP / 82
6. PETRONAS SPRINTA RACING / 71
7. OCEANICA ASPAR TEAM MOTO2 / 67
8. FLEXBOX HP 40 / 51
9. TENNOR AMERICAN RACING / 50
10. ONEXOX TKKR SAG TEAM / 41
11. +EGO SPEED UP / 31
12. MV AGUSTA FORWARD RACING / 18
13. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 12
14. NTS RW RACING GP / 9
15. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 3

 Tom Lüthi

 

P6 Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P10 - 45 točk

"To je gotovo bila solidna predstava celotne ekipe po tem težkem vikendu.Bilo je težko res sem se moral boriti, vendar sem dobro začel, kar mi je zelo pomagalo. Hitro sem našel dober ritem , a ko sem prehitel Marcela, sem naredil majhno napako, kar je pomenilo, da si je mesto takoj povrnil. Po tem sem imel boj z Di Giannantoniom, kar me je spet stalo nekaj časa. Kljub temu sem vedno lahko hitro našel svoj ritem. Vendar ni bilo dovolj, da bi v zadnjem krogu začel nov napad. Dva kroga pred koncem sem imel tudi veliko drsenja sprednjega kolesa v predzadnjem ovinku sem skoraj izgubil sprednji del in zame je bil to znak, da v zadnjem krogu nisem mogel nadoknaditi niti pol sekunde. Bil sem preblizu meji in tako sem moral sprejeti šesto mesto, kar je bilo za okoliščine dobro. Po napornem vikendu se najprej malo sprostim in nato se lotim treninga. Želimo se razvijati naprej in to je bil danes dober temelj. Dobro je, da se bomo zdaj spet vozili po isti progi, saj bomo tako lahko še naprej delali s podatki, pridobljenimi ta vikend. Ne bomo se predali,borimo se naprej. "

Marcel Schrötter

NC Svetovno prvenstvo Moto2 2020 - P13 - 37 točk

"Takoj od začetka dirke sem imel veliko majhnih zdrsov, ki jih  konec tedna sploh ni bilo, ker je bil oprijem dejansko zelo dober. Posledično sem bil pogosto vpleten v bitke. Slabo sem prihajal iz ovinkov in tako sem se vedno znova spravljal v težave. Potem sem našel svoj ritem, vendar nisem bil več konkurenčen zaradi napak na začetku. Bilo je izjemno izčrpavajoče, ker, če  ne gre gladko, se moraš še bolj boriti, da boš nasprotnike pustil za seboj. Tudi Tom je  šel mimo mene, potem sem imel težave v prvi prestavi, vedno so bile malenkosti, ki so oteževale dirkanje. Zame je nesreča izjemno razočaranje, vendar se zgodi, ko daste vse od sebe. Kljub temu moramo takšne uvrstitve sprejeti. Seveda sem zelo razočaran, toda kljub vsemu sem bil v vodilni skupini in bom naslednji teden spet napadal. Zdaj bom potoval domov, se malo sprostil, treniral, da se pripravim na naslednjo dirko. "

Jürgen Lingg

 

Vodja ekipe

"Marcel se je močno boril, in skušal  nasprotnike držati na distanci, kar je bilo takrat pomembno. Žal mu je sprednji del zdrsnil in se je zrušil, toda v bistvu je bila to pozitivna dirka, ki jo je opravil Marcel. Sedaj moram analizirati nesrečo in upam, da bo do naslednjega tedna to lahko nadoknadil. Tom se je zelo izboljšal v primerjavi z treningom. Časi krogov so bili sprejemljivi. Potrdil je rezultat Spielberga,vendar moramo odpraviti težave obeh dirkačev, da bi dosegali višja mesta. Vsekakor moramo iti naprej, toda za zdaj kaže, da gremo v pravo smer z obema. v prihodnjem tednu moramo videti, kaj lahko naredimo bolje, in nato bomo videli kakšne so naše zmožnost . "

 

Copyright © 2020 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.