Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Lüthi in Schrötter sta zaključila Jerez z uvrstitvijo med deseterico

Lüthi in Schrötter sta zaključila Jerez z uvrstitvijo med deseterico

Objavljeno: 29.07.2020

LIQUI MOLY Intact GP motorista Tom Lüthi in Marcel Schrötter sta v vročini Andaluzijskega Grand Prixa zasedla sedmo in deseto mesto.

 

Po dveh intenzivnih tednih v izjemno vročih razmerah v "Circuito de Jerez - Angel Nieto" na jugu Španije se lahko ekipa LIQUI MOLY Intact GP odpravi na potovanje domov z dvema uvrstitvama med najboljših 10.

 

Pred natanko tednom dni je moštvo Moto2 po popolnem odstopu obeh motociklistov žal ostalo praznih rok. Zahvaljujoč sedmemu in desetemu mestu na Grand Prixu Andaluzija, sta oba motorista Intact GP svojo pot premagala za nekaj korakov v razvrstitvi svetovnega prvenstva, s 15 točkami na enajstem in dvanajstem mestu.

Po štartu sta moštvena sotekmovalca zasledovala vodilno skupino na osmi in deveti poziciji,ampak po nekaj krogih Marcel Schrötter ni mogel voziti z enako hitrostjo kot Tom Lüthi in je izgubil stik z njim. Lüthi je lahko vozil svoj ritem,ne ,da bi bil nervozen. Od sredine dirke je imel veliko vrzel spredaj in zadaj,na koncu je ciljno črto prečkal na sedmem mestu.

 

Marcel Schrötter se na drugi strani ni mogel umiriti niti sekunde. V skupini z Xavijem Viergejem in Nicolom Bulego se je boril za osmo mesto. Le nekaj krogov pred koncem dirke naj bi se ta boj še bolj razgrel, saj sta vmes prišla Tetsuta Nagashima in Stefano Manzi, da bi zagotovila razburljiv zaključek. Marcel Schrötter je v zadnji ovinek zapeljal preširoko, Manzi je izkoristil priložnost in  ga prehitel, Nemec pa je pristal na desetem mestu

Marcel Schrötter je vseeno zapusti Jereza z nasmeškom na obrazu, saj je pred tednom dni uspel postaviti rekordni čas na 4,4 kilometra dolgi progi . Bavarčan in moštveni kolega Tom Lüthi imata nekaj manj kot dva tedna, da se malo ohladita in se pripravita na četrto dirko sezone, ki bo od 7. do 9. avgusta v Brnu na Češkem.

 

Gran Premio de Andalucía

Dirka:
1. Enea BASTIANINI / ITA / KALEX
2. Luca MARINI / ITA / KALEX
3. Marco BEZZECCHI / ITA / KALEX
7. Thomas LUTHI / SWI / KALEX
10. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX


Ogrevanje:
1. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'41.248
2. Jorge NAVARRO / SPA / SPEED UP - 1'41.632 (+0.384)
3. Tetsuta NAGASHIMA / JPN / KALEX - 1'41.661 (+0.413)
5. Thomas LUTHI / SWI / KALEX - 1'41.696 (+0.448)
15. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'42.149 (+0.901)


Svetovno prvenstvo lestvica:
1. NAGASHIMA Tetsuta / JPN / 50
2. BASTIANINI Enea / ITA / 48
3. MARINI Luca / ITA / 45
4. CANET Aron / SPA / 30
5. BALDASSARRI Lorenzo / ITA / 28
6. MARTIN Jorge / SPA / 26
7. LOWES Sam / GBR / 26
8. GARDNER Remy / AUS / 22
9. VIERGE Xavi / SPA / 21
10. BEZZECCHI Marco / ITA / 20
11. LUTHI Thomas / SWI / 15
12. SCHROTTER Marcel / GER / 15

13. ROBERTS Joe / USA / 13
14. MANZI Stefano / ITA / 13
15. SYAHRIN Hafizh / MAL / 10

Skupinska lestvica:
1. RED BULL KTM AJO / 76
2. SKY RACING TEAM VR46 / 65
3. ITALTRANS RACING TEAM / 48
4. OPENBANK ASPAR TEAM MOTO2 / 40
5. FLEXBOX HP 40 / 32
6. EG 0,0 MARC VDS / 32
7. LIQUI MOLY INTACT GP / 30
8. PETRONAS SPRINTA RACING / 23
9. ONEXOX TKKR SAG TEAM / 22
10. TENNOR AMERICAN RACING / 14
11. MV AGUSTA FORWARD RACING / 14
12. BETA TOOLS SPEED UP / 13
13. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 6
14. NTS RW RACING GP / 5

 

.  Tom Lüthi

7 Mesto
Moto2 svetovno prvenstvo 2020 - 11 Mesto - 15 točk

"To sedmo mesto na dirki je bilo malo olajšanje,proti prejšnjemu tednu,katerega želimo pozabiti. Lepo je videti, kako smo kot ekipa, moštvo nadaljevali osredotočeno. Dali smo vse ,da bi se prebili v ospredje. Veliko smo se trudili, da bi se prilagodili, kar je bilo že nekoliko nagrajeno z rezultatom. Pomembno je, da je smer spet prava. Stvari gredo naprej, ker sem bil na dirki bolj konkurenčen kot na vseh prejšnjih. Upam, da bomo tako začeli tudi v Brnu. Zdaj smo lahko prepričani, da je smer prava. To me motivira in se že veselim Brna.Tam sem že imel veliko dobrih dirk. Navdušen sem nad tem, da lahko začnemo že naslednji konec tedna in se bomo lahko že naprej borili za napredovanje. Veliko zaslug tudi za mojo ekipo ,ki resnično fantastično opravi svoje delo. "

 

Marcel Schrötter

10 Mesto
Moto2 svetovno prvenstvo 2020 - 12Mesto - 15 točk

"To ni bila lahka dirka. Najprej bi se rad zahvalil moji ekipi, ker smo se po slabih prvih vikendih in padcu v zadnjih dneh nekoliko izgubili. Kljub temu smo se uspeli dobro uvrstiti v kvalifikacijah. Moj start je bil danes dober in lahko sem se neposredno boril. Na mojo prošnjo smo naredili nekaj sprememb na zavori motorja, elektroniki, a na žalost je bila to napačna odločitev. Prve tri ali štiri kroge nisem mogel pravilno zavirati, tako da sem vozil široko. Na žalost sem zaradi teh težav izgubil povezavo s hitrejšimi tekmovalci spredaj. Nato sem med vožnjo spremenil linijo vožnje, kar je izboljšalo mojo situacijo, tako da sem imel boljši nadzor nad motociklom. Dolgo sem se boril z Xavijem (Vierge). Ko sem bil za njim, sem se spet počutil resnično dobro. V zadnjem ovinku zadnjega kroga sem hotel še enkrat napasti, a je zaprl linijo in nadaljeval tako ,da nisem mogel naprej. Zaradi tega sem izgubil položaj, kar je škoda. Hotel sem poskusiti, a bi moral izvesti napad malo prej. Kljub težkemu vikendu nisem zadovoljen z 10. mestom. Konec koncev zapuščamo Jerez z nekaj točkami svetovnega prvenstva. Vemo, da smo hitri, in to vzamemo s seboj na naslednjo dirko. "

 Jürgen Lingg

Vodja ekipe

"Današnja dirka je očitno šla stoodstotno bolje kot prejšnji teden. Konec koncev sta danes oba dosegla rezultat med deseterico. Po vseh težavah, ki smo jih nedavno doživeli, moramo biti z dirko zadovoljni. To je bil vsaj korak v pravo smer, čeprav običajno pričakujemo več. Mislim, da fantje zdaj točno vedo, kje in na čem morajo delati, da bi se spet borili z vodilnimi na lestvici. Resnično je bilo pomembno, da danes dirko končata. To je sprejemljiv rezultat po teh dveh dolgih vikendi. Fantje so delali izjemno trdo, res so dali vse. Zdaj se nekaj dni sprostimo in spet napadamo v Brnu. "

 

 

Copyright © 2020 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.