Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Darryn Binder: "S seboj moramo vzeti pozitivne stvari."

Darryn Binder: "S seboj moramo vzeti pozitivne stvari."

Objavljeno: 07.06.2024

Na Moto2 Veliki nagradi Italije, ki je bila skrajšana na 12 krogov, je dirkač LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto2 Darryn Binder zelo dobro štartal s petega mesta, žal pa je bil njegov boj v vodilni skupini končan predčasno, kot je želel. Moto2 novinec Senna Agius je  končal sprint v Mugellu na sedemnajstem mestu in je pridobil še nekaj izkušenj pred kratkim poletnim premorom pred Veliko nagrado Assena.

Vse do 6. kroga VN Italije v Mugellu je imel Darryn Binder popoln vikendn, nato  je po dobrih kvalifikacijah štartal iz druge vrste na petem mestu, od koder je zelo dobro pobegnil in v prvih krogih držal tretje mesto. 26-letnik se je vztrajno boril sredi sedemčlanske vodilne skupine, a je proti sredini dirke izgubil nekaj pozicij in se ponovno prebil  na četrto mesto, ko je majhna napaka vse pokvarila. V 8. zavoju,  je zdrsnil sprednji del njegovega Kalexa, ki je bil v trčenju močno poškodovan. Nekdanji dirkač MotoGP kljub osebnemu razočaranju nosi s seboj veliko pozitivnih vtisov in je vseeno zadovoljen s pomembnimi razvojnimi koraki, ki jih je ta konec tedna naredil skupaj s svojo ekipo in ki naj bi bili tudi osnova za uspešno VN Assena čez štiri tedne. '

Za moštvenega kolega pri LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Senno Agiusa pa ni bil lahek vikend v Toskani, vendar je tudi novinec Moto2 veliko odnesel iz teh treh  dni na stezi, ki je bila zanj nova. Je edini dirkač na področju Moto2, ki še nikoli ni bil v Mugellu. 18-letnik  je začel s 26. mestom na startni lestvici in je bil pred velikim izzivom in tudi če  ni dosegel kakšne točke, si njegovo 17. mesto zasluži spoštovanje, še posebej, ker je 5,25 kilometra dolga proga Autodromo Internazionale del Mugello zahteva veliko od dirkačev in motociklov.

Čez štiri tedne, od 28. do 30. junija, ekipo iz Memmingena čaka še en vrhunec sezone na  Nizozemskim,  in oba protagonista Moto2 nemške dirkalne ekipe želita pokazati napredek, katerega sta prideobila na dirki v Mugellu.

Results

Dirka
1.  Joe ROBERTS/ USA/ KALEX 
2.  Manuel GONZALEZ/ SPA/ KALEX – (+0.067)
3.  Alonso LOPEZ/ SPA/ BOSCOSCURO – (+0.934)
17. Senna AGIUS/ AUS/ KALEX – (+15.564)
DNF Darryn BINDER/ RSA/ KALEX


Svetovno Prvenstvo - Lestvica
1. GARCIA Sergio/ SPA – 122
2. ROBERTS Joe/ USA – 115
3. OGURA Ai/ JPN – 99
17. AGIUS Senna/ AUS – 16
24. BINDER Darryn/ RSA – 5
 

 

Senna Agius

 

P17 - (+15,564)

Svetovno prvenstvo Moto2 2024 – P17 – 16 točk

"To je bil eden tistih vikendov, ko sem se trudil pridobiti občutek za motocikel. Veliko nastavitev smo spreminjali na motociklu in tudi  stil vožnje, da bi bil boljši, res je, da smo se izboljšali, vendar nismo mogli dohajati časov, ki so jih delali drugi. To je bil vrtoglav vikend, vendar se bomo iz tega naučili in znova napadli v Assnu."

 

Darryn Binder

DNF
Svetovno prvenstvo Moto2 2024 – P24 – 5 točk

"V Mugello smo prišli s trdnim načrtom, da bomo v petek  naredili čim več krogov, takoj sem se počutil zelo hitrega in tekmovalnega. Občutek za motor in stezo je bil res dobro. Med vikendom smo naredili majhne spremembe, predvsem zato, da bi se pripravili na dirko, kar je pripeljalo do dobrega počutja in uspelo nam je doseči dober štartni položaj, dirko sem dobro začel, bil sem v najhitrejši skupini, do takrat sem se počutil zelo dobro, vedel sem da sem hiter, čeprav nisem naredil nič drugega kot v krogih prej sem na žalost strmoglavil. Ob tako dobri vožnji je to  zelo veliko razočaranje, a hkrati jemljem pozitivne stvari iz tega vikenda, na naslednji dirki na Nizozemskem  želim ohraniti tak tempo."

Jürgen Lingg

Vodija ekipe

 

"Darryn nam je ta konec tedna prinesel veliko dobre volje, v petek je začel dobro in se je še izboljšal, kar je dosegel s štartom v drugi vrsti. Na dirki se je dobro ustalil v vodilni skupini. Zato smo bili nekoliko presenečeni, da je padel, to bi bil njegov vrhunski rezultat, našel je svoj ritem, najpomembneje je, da se muni kaj zgodilo, ker je bila to precej huda nesreča. S Senno smo bili do neke mere pripravljeni na to, da ne bo lahek vikend, bil je edini dirkač v Moto2, ki še nikoli ni bil tukaj. Po tako dobrem vikendu, kot je bil v  Barceloni, ​​je to za mladega kolesarja težko, Moto2 je neprizanesljiv, ko gre za takšne stvari. Toda Senna in njegova ekipa opravljajo odlično delo in mislim, da se bo kmalu vrnil z dobrimi rezultati."

 

 

 

Copyright © 2020 - 2024 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.