Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • / Arbolino je zaseda 9. mesto na dirkališču MotorLand, Schrötter po intenzivnih bitkah 11. mesto

Arbolino je zaseda 9. mesto na dirkališču MotorLand, Schrötter po intenzivnih bitkah 11. mesto

Objavljeno: 13.09.2021

 

Tekmovalec LIQUI MOLY Intact GP Tony Arbolino na VN Aragona ni popuszil niti za trenutek in je bil nagrajen z devetim mestom. Marcel Schrötter se je uvrstil med prvo deseterico, a je zaradi kazni  zdrsnil na enajsto mesto.

 

Tony Arbolino ni obupal in si je ta konec tedna močno prizadeval, da bi končno spet dosegel naraščajoči trend rezultatov. Novinec Moto2 se je s 23. mestom na lestvici znova spopadel z ogromno nalogo, a je po vroči dirki z 21 krogi na dirkališču Gran Premio de Aragon  ciljno črto prečkal na devetem mestu. Po težkih nekaj tednih je bil 21-letnik to nedeljo navdušen nad tretjim štartnim mestom. S sedmimi osvojenimi točkami se je na lestvici svetovnega prvenstva povzpel s 16. na 14. mesto, preden se  naslednji teden odpravi na svojo drugo domačo dirko na jadransko obalo.

Marcel Schrötter  je bil na dobri poti, da bi končal na sedmem ali osmem mestu, a potem, ko je 28-letnik pred Ai Oguro izgubil velik zaostanek  treh sekund, je sledil neusmiljen dvoboj z Japoncem. A čeprav je bil motociklist LIQUI MOLY Intact GP prej vsaj pet desetink hitrejši, je zaradi tekočih bitk izgubljal dragocen čas. Medtem je to dalo Ferimu Aldeguerju in Tonyju Arbolinu priložnost, da ga dohitita iz zaledja. Ko je Nemcu v zadnjem krogu uspelo pridobiti prednost iz začetka dirke, se ni otresel zasledovelcev. Izkoristili so  trenutek, ko je Bavarec odprl minimalno vrzel za prehitevanje, pri tem je rahlo zapeljal na zelenico in  dobil kazen treh sekund, ker je presegel meje proge. 

 

Z enajstim mestom se mora Marcel Schrötter domov odpraviti precej razočaran, a v le nekaj dneh lahko vse nadoknadi na veliki nagradi San Marina na dirkališču Misano v Italiji od 17. do 19. septembra.

Dirka:
1. Raul FERNANDEZ / SPA / KALEX
2. Remy GARDNER / AUS / KALEX
3. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX
9. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX
11. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX


Ogrevanje:
1. Augusto FERNANDEZ / SPA / KALEX - 1'52.880
2. Sam LOWES / GBR / KALEX - 1'53.016 (+0.136)
3. Remy GARDNER / AUS / KALEX - 1'53.098 (+0.218)
10. Marcel SCHROTTER / GER / KALEX - 1'53.543 (+0.663)
14. Tony ARBOLINO / ITA / KALEX - 1'53.961 (+1.081)


Svetovno prvenstvo lestvica:
1. GARDNER Remy / AUS / 251
2. FERNANDEZ Raul / SPA / 212
3. BEZZECCHI Marco / ITA / 179
4. LOWES Sam / GBR / 127
5. FERNANDEZ Augusto / SPA / 108
6. CANET Aron / SPA / 103
7. DI GIANNANTONIO Fabio / ITA / 101
8. OGURA Ai / JPN / 95
9. SCHROTTER Marcel / GER / 80
10. NAVARRO Jorge / SPA / 71
11. VIERGE Xavi / SPA / 67
12. ROBERTS Joe / USA / 59
13. VIETTI Celestino / ITA / 47
14. ARBOLINO Tony / ITA / 40
15. BENDSNEYDER Bo / NED / 40

Moštvena uvrstitev:
1. RED BULL KTM AJO / 463
2. ELF MARC VDS RACING TEAM / 235
3. SKY RACING TEAM VR46 / 226
4. IDEMITSU HONDA TEAM ASIA / 130
5. KIPIN ENERGY ASPAR TEAM / 126
6. LIQUI MOLY INTACT GP / 120
7. FEDERAL OIL GRESINI MOTO2 / 113
8. PETRONAS SPRINTA RACING / 88
9. +EGO SPEED UP / 84
10. ITALTRANS RACING TEAM / 69
11. PERTAMINA MANDALIKA SAG TEAM / 56
12. AMERICAN RACING / 48
13. FLEXBOX HP40 / 36
14. MV AGUSTA FORWARD RACING / 16
15. NTS RW RACING GP / 10

Marcel Schrötter

P11

Svetovno prvenstvo Moto2 2021 - P9 - 80 točk

"Težak vikend bi se lahko danes prelevil v dober rezultat. Dirka je bila res zelo težka za vožnjo, kar se je lahko videli tudi po številnih nesrečah. Ni mi bilo lahko biti agresivnejši proti Oguri. Na koncu sem poskusil vse in zmanjšal razliko dveh in pol, treh sekund in si  ustvaril prednost pred zasledovalci. Mislil sem, da bi se lahko dobro prijel za voznike pred mano, vendar je bilo zelo težko, ker sem bil precej na meji, več  nisem mogel storiti, zato je bilo precej težko najti idealno točko, kjer bi lahko prehitel. Potem smo večkrat prehiteli drug drugega, jaz sem  takrat tudi spredaj popolnoma zaprl črto, potem pa je Ogura spet prišel na povsem drugačno linijo in bil spet pred mano.To me je zelo razočaralo, ker sem imel tempo, da sem dohitel 'Diggia' (Fabio Di Giannantonio). Zaradi tega dvoboja so se nenadoma spet približali tisti od zadaj , nato pa je Tony prav tako prišel v zadnjo šikano, ko sem se nameraval znova zagnati za napad in na žalost sem šel na zelenico. Sramota, da nismo mogli dosečt šestega, sedmega ali osmega mesta. To zelo boli in je frustrirajuče, a to je dirkanje.  Ne pomaga skloniti glave, še naprej moramoj delati, vedno dati vse od sebe in potem sem prepričan, da smo lahko spet med vodilnimi. "

Tony Arbolino

P9
Moto2 World Championship 2021 – P14 – 40 Points

"Najprej se moramo spomniti, da smo  imeli težke čase, zdaj pa se že počutim veliko bolje, motociklu veliko bolj zaupam, zato sem zelo vesel, da smo tako dobro delali ta konec tedna. Vsako dirko smo naredili korak naprej, stvari so se izboljšale, kar me je motiviralo, da sem na dobri poti. Najlepša hvala moji ekipi, ki je tako trdo delala in mi ves čas zaupala. Dirka je bila dobra in upam, da  lahko naslednji teden nadaljujemo v takem slogu na domači dirki v Misanu. "

Jürgen Lingg

Vodija ekipe

"Ta vikend je bila v petek vožnja malo počasna. Vendar pa je bilo po mojem mnenju zelo pozitivno predvsem delo Tonyjeve ekipe. Z majhnimi koraki so napredovali in to je bilo nato nagrajeno z rezultatom top 10 . Že danes na ogrevanju ste lahko videli, da se počuti prijetno. Res je pokazal zelo solidno dirko, pokazal močno predstavo in tako napredoval veliko mest. Marcel je moral dirko začeti s 15. štartnega mesta. Od začetka se je malo umaknil, nato pa se proti sredini dirke res dobro ujel. V skladu s tem se je zelo hitro zaprl pred nasprotniki. Mogoče bi moral biti bolj agresiven in ne čakati tako dolgo, ker bi potem takoj prehitel in ne bi bil vpleten v nemire. S časi krogov, ki jih je vozil, bi se zlahka umaknil. Danes bi lahko bila oba kolesarja med deseterico najboljših, a je na žalost Marcel na koncu dobil kazen, kar je zelo žalostno. Kljub temu smo lahko z razvojem tega vikenda zadovoljni, še posebej s Tonyjem, saj je skupaj s svojo posadko zdaj našel osnovo, ki smo jo dolgo iskali. Na tem lahko gradimo v Misanu. "

Copyright © 2020 - 2022 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.