Košarica: 0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Aegerterja so izločili iz boja za vrhunski rezultat

Aegerterja so izločili iz boja za vrhunski rezultat

Objavljeno: 22.09.2020

 

Nepremišljen manever tekmeca Dominiqueja Aegerterja iz ekipe Dynavolt Intact GP Team ni stal samo potencijalnega prvega mesta na dirkališču v Misanu ampak tudi vodstva na lestvici FIM Enel MotoE™ svetovnega prvenstva.

 

Po briljantni zmagi Dominiquea Aegerterja v soboto, dirka v nedeljo  prvenstva MotoE 2020 ne bi mogla biti bolj nesrečna.

Po dobrem štartu je 29-letni Švicar v prvem krogu dirke zasedel drugo mesto za Matteom Ferrarijem. Podobno kot prejšnji dan je bil to idealen položaj za preučevanje njegovega najmočnejšega tekmeca in pripravo na manever prehitevanja.

A do tega ni prišlo. V drugem krogu je Tommaso Marcon, ki se je nahajal na četrtem mestu, švignil mimo Mattia Casadeija in naravnost v zadnje kolo Dominiqueja Aegerterja. Seveda takratni podprvak ni imel možnosti preprečiti nesreče. Pritekel je k svojemu motociklu Energica Ego Corsa, da se je ponovno pridružil dirki ampak brez opore za noge. Z vodstvom Matteo Ferrarija  je videl kako je njegovo prvo mesto na lestvici izgubljeno

Žal mu je ostalo le še pet krogov, a zavzeti Švicar se ni predal do cilja, ki ga je prečkal na šestnajstem mestu.

Ekipa Dynavolt Intact GP Dominiquea Aegerterja zapušča Italijo s tretjim mestom, zmago in nesrečo brez lastne krivde. V trenutku se je 19 točk prednosti v svetovnem pokalu na lestvici spremenilo v štiri točke zaostanka

Nemška dirkaška ekipa bo imela nekaj časa, da globoko vdihne, saj bo ekipa MotoE nadaljevala šele med 9. in 11. oktobrom z Veliko nagrado Shark Helmets de France na dirkališču Le Mans. Za trenutnega podprvaka svetovnega pokala sta še dve tekmi za ponovno osvojitev prvenstva.

 

Gran Premio dell'Emilia Romagna e della Riviera di Rimini

MotoE Dirka:
1. Matteo FERRARI / ITA / TRENTINO Gresini MotoE
2. Mattia CASADEI / ITA / Ongetta SIC58 Squadracorse
3. Jordi TORRES / SPA / Pons Racing 40
16. Dominique AEGERTER / SWI / Dynavolt Intact GP

MotoE Svetovno prvenstvo Lestvica:
1. FERRARI Matteo / ITA / 86
2. AEGERTER Dominique / SWI / 82
3. TORRES Jordi / SPA / 79
4. CASADEI Mattia / ITA / 71
5. GRANADO Eric / BRA / 43
6. CANEPA Niccolo / ITA / 42
7. SIMEON Xavier / BEL / 37
8. DI MEGLIO Mike / FRA / 35
9. DE ANGELIS Alex / RSM / 29
10. TULOVIC Lukas / GER / 28
11. MEDINA Alejandro / SPA / 28
12. ZACCONE Alessandro / ITA / 26
13. HOOK Josh / AUS / 23
14. CARDELUS Xavi / AND / 23
15. MARCON Tommaso / ITA / 22
16. HERRERA Maria / SPA / 17
17. TUULI Niki / FIN / 12
18. KORNFEIL Jakub / CZE / 11

 

 Dominique Aegerter

P16
FIM Enel MotoE Svetovno Prvenstvo 2020 - P2 - 82 Točk

„Jezen sem in razočaran, ker preprosto sploh nisem bil kriv. Začel sem s sprednje pozicije res dobro, nato pa me je tekmovalec odstranil iz dirke. Skoraj s polno hitrostjo mi je trčil v zadnje kolo. Tega nisem mogel rešiti, vendar sem poskušal nadaljevati, ampak sedem krogov je zelo malo. Seveda sem upal, da bom morda dosegel točko ali dve, a žal ni šlo. Mislim, da bi se lahko znova boril za zmago. Kolo je delovalo odlično, počutil sem se dobro. To je dirkanje, seveda pa je sramota, da  zaradi drugega dirkača strmoglaviš. V Le Mansu imamo še eno dvojno dirko in zdaj se bomo osredotočili na to. "

.

.

 

Copyright © 2020 - 2021 AKUMULATORJI za motorje, Vse pravice pridržane.